Bijgewerkt: 15 april 2024

Themamarkt: gezond en vitaal ouder worden

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld
01-07-2011

GROTE THEMAMARKT “GEZOND EN VITAAL OUDER WORDEN”

Het WonenWelzijnZorgteam (WWZ-team) Elsrijk/Randwijck organiseert op woensdag 29 juni 2011 tussen 14.30 en 16.30 uur een grote themamarkt voor senioren, 55 plussers. Deze vindt plaats in de grote en kleine zaal én in een grote partytent van Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg 428.

Zeer veel organisaties zijn vertegenwoordigd om informatie te geven, folders uit te delen en/of organiseren demonstraties en/of zelftest. Hieronder de organisaties, waarbij  men actief bezig kan zijn:

Nieuw vredeveld Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld aan de Rembrandtweg in Amstelveen


-       Gemeentelijk hulpmiddelenleverancier Beenhakker geeft informatie over de uitvoering van de WMO, het aanvragen van een hulpmiddel vergoedingen daarvan. Verder demonstratie van een aantal mobiliteitshulpmiddelen, zoals de scootmobiel, rolstoel en driewielfiets. Het is  mogelijk een proefrit te maken. Ook zijn er kleine hulpmiddelen en rollators aanwezig.

-       De Brijder Stichting geeft o.a.  informatie over verantwoord alcoholgebruik voor senioren en biedt de mogelijkheid van een zelftest .

-       Bij Beter Horen kan men  het gehoor testen en advies krijgen.

-       ATAL medisch diagnostisch centrum staat met de Fundusbus voor oogonderzoek bij diabetespatiënten en geeft een presentatie in de kleine zaal over o.a. zelfprikken en beantwoord vragen.

-       Amstelring presenteert zich o.a. met een gezondheidscheck.

-       Onder leiding van de docent MBVO van Nieuw Vredeveld kunt u meedoen aan een korte beweegsessie op muziek.

Ook is de  duofiets van Nieuw Vredeveld is beschikbaar om geprobeerd te worden,  eventueel samen met een vrijwilliger.

-       In het internetcafé van Nieuw Vredeveld kunt u kennismaken met allerlei websites en testen op het gebied van Gezond en Vitaal ouder worden én leuke mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding.

-       Het Rode Kruis staat met de bus en rolstoelfiets (kan geprobeerd worden)  en het aanbod aan actieve activiteiten.

-       Bij Fysiotherapie- en podologiepraktijk Molenweg kunt u terecht voor een voetmeting en advies.

-       Apotheek Amelink geeft  informatie demonstratie over/van  geneesmiddelen, zelfzorgmiddelen en hulpmiddelen.  Alles over medicatierol, medicijndoos, pijnstillers, bloedglucosemeters, bloeddrukpillen, huidprodukten, bijsluiters, vitamines, veilig geneesmiddelgebruik en vele andere dingen.

-       Bij de WWZ-quizronde van “een van de acht” kan men op ludieke wijze het geheugen testen.

Verder zijn de volgende organisaties aanwezig met informatie, folders, advies etc.: VITA Welzijn en Advies, maatschappelijk werk en ouderenadvies, Brentano met info over Boodschappenplusbus, Alzheimer Nederland met info en advies, Sportbedrijf Amstelveen met info voor sportieve activiteiten, Gemeente Amstelveen, afdeling minima en Amstelveenpas, VU met onderzoek “Bewegen baat het brein”, Cardanus met activiteitenaanbod, Buurthulpdienst met informatie en aanbod, Voedingscentrum en Hartstichting met brochures, Vier Het Leven met cultureel aanbod met begeleiding van vrijwilligers

De toegang is gratis. Men kan gratis gezonde drankjes en hapjes proeven en  iedere bezoeker maakt kans op een “diner voor twee” tijdens een themamaaltijd in het seniorenrestaurant van Nieuw Vredeveld. Adres: Woonzorgcentrum Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428 1181 HD Amstelveen Tel: 020-6475396Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.