Bijgewerkt: 9 december 2022

Traag begin bostheater

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Weekblad
25-07-2007

De voorstelling Midzomernachtdroom in het theater in het Amsterdamse Bos trekt voorlopig weinig bezoekers. De organisatie vindt het echter te vroeg om zich zorgen te maken.

 De eerste drie weken kwamen slechts 3000 bezoekers op de voorstellingen af en konden vijf van de geplande voorstellingen wegens slecht weer niet doorgaan. ,,We hebben een trage start,” beaamt zakelijk leider Paul Jekkers. We hebben een capaciteit van 2000 en we spelen vijf voorstellingen per week, als alles vol zou zitten, hadden er al 30.000 mensen gezeten kunnen hebben. Dat is echter onhaalbaar, maar 15.000 was bij beter weer wel te verwachten.

Het bostheater werd de afgelopen twee jaar geteisterd door slecht zomerweer en verkeerde in grote nood. Middels een donateursactie en een bijdrage van de gemeente kon het theater ook deze zomer weer doorgaan.

Bostheater Amstelveen
(Serge Ligtenberg - 2007)

Foto van de theatervoorstelling Midzomernachtdroom van William Shakespeare op 5 juli 2007 in het Amsterdamse BostheaterVoor het eerst wordt dit jaar ook entree geheven bij de ingang, daarvoor werd een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tot nu toe tonen bezoekers daarvoor veel begrip, zegt Jekkers. ,,Ze reageren positief. Ze snappen dat we geld nodig hebben en zo hoeven we niet na afloop te bedelen.”

Het theater heeft 35 000 bezoekers nodig om rond te draaien. Maar over het lage bezoekersaantal maakt Jekkers zich nog absoluut geen zorgen, verzekert hij. ,,Het is beter om een regenachtige julimaand te hebben dan in de augustus. In juli willen mensen eerst nog hun vakantie regelen en dan komen ze vaak pas in augustus naar ons. Als het goed weer wordt binnenkort, dan zit het gewoon vol.”

Wel vindt Jekkers het vervelend voor de acteurs en vrijwilligers dat er nog zo weinig mensen zijn gekomen. ,,Acteurs spelen het liefst natuurlijk voor veel mensen. Er hoeven trouwens helemaal niet zo weinig mensen te komen. Ook als het niet prachtig weer is met 24 graden of hoger is het de moeite waard om naar de voorstellingen te komen.”

Website: Amsterdamse Bostheater


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.