Bijgewerkt: 25 juni 2024

Tragedie in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
11-07-2008

Door Herbert Raat
Herbert Raat Amstelveen

Gisteravond (9 juli 2008) is agente Gabrielle Cevat doodgeschoten in Amstelveen toen ze een automobilist aanhield. Opnieuw treft een tragedie onze stad. Na de moord op onze avondwinkelier Huib Krooder vorig jaar, wordt er weer iemand die gewoon zijn werk doet van het leven beroofd. Een drama voor de nabestaanden en collega's. Via het raadswerk heb ik veel agenten leren kennen en ik wens hen veel sterkte en kracht toe de aankomende tijd

Er wordt nu gesproken van een 'incident' maar voor mijn gevoel hebben we teveel van dit soort 'incidenten' in ons land. De verdachte van de moord schijnt ook al vaker voor een geweldsdelict veroordeeld te zijn. Uiteraard zijn lange(re) straffen belangrijk om misdadigers en gekken van de straat te halen.

Maar dat is niet alleen de oplossing. Te vaak wordt er meteen geweld gebruikt als mensen aangesproken worden op hun gedrag. Het begint natuurlijk allemaal bij de opvoeding waar grenzen gesteld moeten worden. En als maatschappij zullen we consequent moeten ingrijpen bij asociaal gedrag ten opzichte van anderen. Geweld mag niet de norm worden.

Door Herbert Raat,  raadslid voor de VVD-AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.