Bijgewerkt: 2 april 2023

'Tsukiji' Japan expositie van Paul van Riel in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
30-09-2018

Naar aanleiding van het Japan Festival op 4 november 2018 organiseert Platform C | Kunstuitleen Amstelveen de 'Tsukiji' Japan expositie. Gedurende de expositie is werk te bezichtigen van fotograaf Paul van Riel. Op donderdag 18 oktober 2018 om 16.30 uur wordt de expositie geopend door Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Fotograaf Paul van Riel in Kunstuitleen Amstelveen op 5 oktober 2018


Tijdens zijn vele reportagereizen naar Japan, staat een bezoek aan de grootste vismarkt van de wereld Tsukiji in Tokyo, vaak in de agenda van Paul van Riel. Tsukiji, een bekende oude wijk in het centrum van de metropool Tokyo, leent haar naam aan de grootste vismarkt van de wereld, die al jarenlang als een 'must see' wordt beschouwd. Daaraan komt, na 83 jaar, medio oktober een eind aan. De markt sluit dan grotendeels en verhuist naar een nieuw onderkomen in Toyosu in de baai van Tokyo op een paar kilometer afstand van Tsukiji.

Paul van Riel (1948) toont op deze tentoonstelling een selectie van de beelden die hij recent op en rond de markt maakte – niet alleen van vis, maar ook, en vooral, van mensen, de afgeleefde behuizing van de markt en de ouderwets aanvoelende directe omgeving. Een van de laatste onontwikkelde delen van het centrum van de stad met een ‘old world’ uitstraling gaat verdwijnen. Met een fijn ontwikkeld gevoel voor detail vertaalt Paul van Riel zijn indrukken van en liefde voor deze unieke habitat in een indrukwekkend beeldverhaal. De expositie is te zien van 18 oktober t/m 10 november 2018 in Kunstuitleen Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.