Bijgewerkt: 4 december 2021

Tweede Kamer verkiezingsdebat op Uilenstede 13 maart 2017

Nieuws -> Politiek

Bron: Axel Boomgaars
20-02-2017

Samen met VVD, D66, GroenLinks en de PvdA organiseert de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) op maandag 13 maart 2017 een verkiezingsdebat in Il Caffè op Uilenstede. De vier politieke partijen, die samen vaak de hoogste percentages stemmen op de campus krijgen, vaardigen allemaal een kandidaat-Kamerlid af om met elkaar in debat te gaan en vragen uit het publiek te beantwoorden. De avond duurt van 20.00-22.00, inloop vanaf 19.30.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het Il Caffè op Uilenstede


Kandidaat-Kamerleden van de vier partijen zullen een uur lang debatteren aan de hand van vier verschillende stellingen. Daarna is er een half uur ruimte voor vragen vanuit het publiek. De avond wordt nog interactiever gemaakt doordat de reacties vanuit het publiek op de stellingen verzameld zullen worden. De partijen en de VBU hebben specifiek voor Uilenstede als locatie gekozen, omdat daar veel jongeren wonen die dit keer voor het eerst kunnen stemmen voor de Tweede Kamer, maar vanzelfsprekend is iedereen binnen en buiten Amstelveen welkom.

De VVD vaardigt Han ten Broeke af, hun nummer 9 op de lijst en op dit moment al Kamerlid met buitenland in zijn portefeuille. Namens D66 zal Jan Paternotte deelnemen, hij is op dit moment fractievoorzitter voor die partij in de Amsterdamse gemeenteraad, en hun nummer 9 op de lijst. Corinne Ellemeet, nummer 7 namens GroenLinks zal ook aanwezig zijn. Zij is al Kamerlid geweest voor die partij, met zorg als belangrijke portefeuille. Tot slot zal Michiel Servaes, huidig buitenlandwoordvoerder voor de PvdA in de Tweede Kamer en hun nummer 17 op de lijst, deelnemen aan het debat. Adres: Il Caffè Uilenstede 346, 1183 DB AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.