Bijgewerkt: 27 juni 2022

Tweede editie van het Amstelveens Boekenfeest in ANNA

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jacobine van den Hoek
04-12-2018

Wegens enorme succes van het Amstelveense Boekenfeest begin dit jaar, komt er een tweede editie. Het boekenfeest wordt georganiseerd door Jacobine van den Hoek in samenwerking met Boekhandel Blankevoort, Libris Venstra, Bibliotheek Amstelland, de Voorleesexpress en SHLFIE. Het Amstelveen Boekenfeest 2019 vindt plaats op zondag 10 februari in ANNA, Amsterdamseweg (voormalige St. Annakerk).

Amstelveen Boekenfeest. Op het programma staan onder meer interviews met bestsellerauteur, Oek de Jong om 11:30 uur (o.a. Opwaaiende zomerjurken) en Kluun (o.a. DJ). Om 14:00 uur gaat hij in gesprek met de Amstelveense auteur Henk Rijks (o.a. De overblijfvader). Bij de opening van het feest reikt Matthijs den Hollander, stadsdichter van Amstelveen, de eerste Amstelveense Poëzieprijzen uit. Vanaf 15:00 uur is er live muziek met Ditiswatutis Band en komt Geronimo Stilton op bezoek, om de jongste lezers de hand te schudden.

Foto Amstelveen
(Foto Tammy van Nerum - 2018)

Jacobine van den Hoek de organisator van het Amstelveens Boekenfeest


Deelnemen aan poëziewedstrijd

Dit jaar organiseert het Amstelveens Boekenfeest voor het eerst een poëziewedstrijd. Het winnende gedicht ontvangt de Amstelveense Poëzieprijs. Er zijn twee prijzen te winnen: een voor dichters tot 12 jaar oud, en een voor poëziekunstenaars ouder dan twaalf jaar. De winnende gedichten worden gepubliceerd, en de winnaars krijgen een boekenbon en een gedichtenbundel. Iedereen mag zijn of haar gedicht, van maximaal 400 woorden, voor zondag 27 januari 2018, per e-mail, insturen onder vermelding van naam, geboortedatum en adres. Laat het gedicht aansluiten bij: Luister. Lees. Een lach en een drankje. Ingrediënten van het Amstelveens Boekenfeest.

De jury bestaat uit de stadsdichter van Amstelveen en enkele medewerkers van Boekhandel Blankevoort en Libris Venstra. De winnaars krijgen voor zondag 3 februari bericht.  Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Inzendingen: cultuurAmstelveen@gmail.com. Het programma van het Amstelveens Boekenfeest (11:00 - 17:30 uur) is te vinden op Facebook: Boekenwereld of via www.bit.ly/AmstelveensBoekenfeest2019Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.