Bijgewerkt: 3 december 2022

Uitleg over de verschillende vormen van dementie in De Luwte

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Alzheimer Nederland
14-06-2016

Programma Alzheimer Café Amstelveen van donderdag 23 juni 2016. Locatie: verpleeghuis De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen Aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Gastspreker: Jentie Kramer, specialist ouderengeneeskunde, zal uitleg geven over de verschillende vormen van dementie.

Dementie is een verzamelnaam voor ziekten die de hersenen aantasten. Ongeveer 70% van de mensen met dementie heeft de ziekte van Alzheimer. Maar ook frontotemporale dementie, vasculaire dementie, Parkinsondementie en Lewy Body dementie zijn vormen van dementie.Deze verschillende vormen van dementie hebben gemeenschappelijk, dat ze alle leiden tot een achteruitgang van het denkvermogen en een verandering in gedrag. De snelheid en mate, waarin dat gebeurt kan per ziekte verschillen. Jentie Kramer zal uitleg geven over de symptomen, diagnose en behandeling van de meest voorkomende vormen van dementie. Ook zal worden ingegaan op de gedragsveranderingen en de ondersteuning die mantelzorgers en naasten de patiënten het best kunnen bieden bij de verschillende soorten van dementie. Er is uiteraard uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen.

Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com  Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.