Bijgewerkt: 29 november 2022

Uitnodiging naar de 6de Amstelveen Triënnale

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum/Museum Jan van der Togt/Kunstuitleen Amstelveen
26-05-2014

Iedere kunstenaar is een Amstelvener!

De directies en medewerkers van het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum Jan van der Togt, Galerie Amstelveen / Kunstuitleen en K2G nodigen u van harte uit voor de opening van de Amstelveen Triënnale. De Triënnale biedt professionele kunstenaars uit Amstelveen en omstreken een podium. Voor de 6de editie werken de vier instellingen voor beeldende kunst in Amstelveen voor het eerst samen. Er is werk geselecteerd van 44 kunstenaars.

De Amstelveen Triënnale is de driejaarlijkse beeldende kunst tentoonstelling voor professionele beeldend kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen. Er vonden Triënnales plaats in de jaren 1998, 2001, 2004, 2007 en 2010. De 6de editie, niet 3 maar 4 jaar later, wordt gecombineerd met de viering van ‘50 jaar Amstelveen’ en zal de grootste tot nu toe zijn, met exposities in het Cobra Museum, Galerie Amstelveen/Kunstuitleen en Museum Jan van der Togt.

De initiatiefnemers van deze nieuwe opzet van de Amstelveen Triënnale handelen vanuit de wens om een groter podium te bieden aan zoveel mogelijk kunstenaars. Daarbij speelt ook de wens om het publiek gedurende een langere periode in staat te stellen kennis te maken met al het moois, dat Amstelveense kunstenaars te bieden hebben.

In de nieuwe opzet is er geen winnaar, of thematiek meer. Hiermee komt de Aemstelle prijs te vervallen. Het geldbedrag wordt aangewend om een catalogus te realiseren waarin alle deelnemende kunstenaars met werk vertegenwoordigd zijn. De Amstelveen Triënnale zal plaatsvinden in de periode van 13 juni tot en met 13 juli 2014.

Foto Amstelveen
(Bron Nicole van Buuren - 2014)

Uitnodiging naar de 6de Triƫnnale Amstelveen


PROGRAMMA VRIJDAG 13 JUNI 2014

17 uur -De opening vindt plaats in de vorm van een wandeling tussen de vier tentoonstellingslocaties. 17.00 uur start in Galerie Amstelveen / Kunstuitleen, Stadsplein 103 Amstelveen. Welkomstwoorden door Herbert Bos, openingswoord door mevrouw Maaike Veeningen, wethouder Cultuur. Bezichtigen tentoonstelling Amstelveen /Kunstuitleen.

17.45 uur Cobra Museum voor moderne kunst, Sandbergplein Amstelveen, ontvangst in het Cobra Museum met een drankje. Bezichtigen tentoonstelling in het Cobra Museum.

18.15 uur K2G, Keizer Karelweg bij het viaduct onder de A9 ontvangst in K2G.

19.00 uur finish in Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50 Amstelveen, ontvangst in Museum Jan van der Togt met drankje en een hapje. Bezichtigen tentoonstelling in Museum Jan van der Togt.

De Triënnale vindt plaats van 13 juni tot en met 13 juli 2014. Voor meer informatie over tijden en locaties raadpleeg www.amstelveen-triennale.nl . Bij de Triënnale verschijnt een catalogus. Deze is beschikbaar bij de deelnemende instellingen. De Amstelveen Triënnale werd mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen.


Beeldend kunstenaar Nicole van Buuren heeft deze uitnodiging gestuurd:

Hierbij nodig ik jullie van harte uit op de komende Amstellanddag 2014 op zondag a.s., 1 juni van 11 tot 17 uur om mijn nieuwste beelden te zien op de Amsteldijk Noord 86 in Amstelveen. Kijk voor het volledige programma en informatie over alle deelnemers op www.amstellanddag.nl  . Er liggen bij mij  programmaboekjes klaar.

Begraafplaats Zorgvlied, Amsteldijk 273 in Amsterdam, heeft die dag ook een open dag. Ook daar staan enkele van mijn beelden, evenals in galerie ParkArt in het Amstelpark (ingang Amstelzijde bij de Rozenoordbrug), ook geopend op 1 juni 2014.

Ook nodig ik jullie uit voor de opening van Amstelveen-triënnale op vrijdag 13 juni, de triënnale biedt een selectie van professionele kunstenaars uit Amstelveen en omstreken een podium. Mijn beeld staat in het Van der Togt museum in de Dorpsstraat 50, Amstelveen.

De opening is een wandeling tussen de 4 deelnemende locaties, die begint om 17.00 in de Kunstuitleen aan het Stadsplein 103, en eindigt met de ontvangst  in het Van der Togt museum om 19.00 uur. De tentoonstelling loopt van 13 juni tot 13 juli. Kijk voor meer informatie op www.amstelveen-triennale.nl  .

De tentoonstelling in het Brinkhuis in Laren loopt nog tot half juni. De openingstijden van het Brinkhuis (Brink 29, Laren) zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 – 22.00 uur en op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Dus graag tot ziens op 1 of 13 juni!

Hartelijke groet,

Nicole van BuurenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.