Bijgewerkt: 2 maart 2024

Uitstel aanplanting van BBA walnotenbomen

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
10-02-2023

De plannen van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) om op 15 februari 2023 te beginnen met de aanplanting van een dertigtal walnotenbomen moeten nog even worden uitgesteld. Dit heeft de gemeente bbA laten weten. De reden is, dat de gekozen plek in strijd is met het bestemmingsplan van de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto BBA - 2023)

Door de Provincie NH afgekeurde locatie, waar de BBA walnotenbomen zouden komen

In overleg met de eigenaar van het golfcentrum Amsteldijk had bbA gekozen voor een plek bij de parkeerterreinen van de golfbaan. Nu blijkt dat dit gebied onderdeel uitmaakt van de Amstelscheg, het groengebied bij de Amstel, dat bijzonder waardevol landschap is. Hoewel de bomen op eigen grond van de familie Loogman zouden worden geplant zijn er regels die voor dit gebied gelden. Dat betekent dat het landschap open moet blijven, liet de gemeente bbA weten.

Foto Amstelveen
(Foto BBA - 2022)

Peter Bot partijvoorzitter van BBA

BbA – voorzitter Peter Bot heeft al gesprekken met de gemeente gevoerd. 'Wij kijken nu samen naar nieuwe mogelijkheden. Dat kan een ander privéterrein zijn maar ook openbaar gebied. Dat verkennen wij gezamenlijk. Het liefst willen wij de bomen nog deze maand planten in verband met het aanslaan van de aanplant, maar ook omdat het idee is gekoppeld aan de viering van ons 30-jarig bestaan. Het gaat om 2 grote bomen en 28 kleinere.'

De bbA – voorzitter is blij met de medewerking van de gemeente. 'Wij als bbA blijven onverminderd enthousiast over het plan om de inwoners bomen te schenken en ik ben blij te horen dat ook de gemeente het een mooi gebaar vindt en graag wil meedenken. Maar we houden ons aanbevolen voor tips voor goede locaties.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.