Bijgewerkt: 1 december 2022

VVD-Amstelveen fractie vergaderde bij basisschool De Cirkel

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
26-02-2020

De Amstelveense VVD-fractie organiseert haar fractievergadering met regelmaat op verschillende locaties in Amstelveen. Maandag 24 februari 2020 heeft de VVD vergaderd in basisschool De Cirkel. Deze school maakt samen met de Willem Alexanderschool en De Pioniers deel uit van het scholencomplex aan de Orion, bij buurtcentrum De Meent.In de afgelopen jaren zijn veel verouderde schoolgebouwen opgeknapt. Waar Amstelveen ooit achterliep, behoren de Amstelveense schoolgebouwen nu tot de beste in de regio. Gedegen financieel beleid heeft investeringen in schoolgebouwen mogelijk gemaakt. Een van de laatste schoolcomplexen, waar urgent verbetering nodig is, ligt aan de Orion. De gebouwen zijn neergezet in 1980 en het gebouw is nu in slechte staat. De medezeggenschapsraden van de scholen hebben hiervoor brandbrieven naar de gemeenteraad gestuurd.

Foto Amstelveen
(Foto Bas Zwart - 2020)

De leden van de Amstelveense VVD-fractie in basisschool De Cirkel op 24 februari 2020


De schooldirecteuren Angelique Levy en Fred van Oijen hebben namens de Orion scholen de problemen toegelicht en ook lekkages laten zien. In de winter is het gebouw te koud wegens ramen met enkel glas en slechte isolatie van dak en muren. In de zomer is daardoor veel te warm binnen. Daarnaast is er nog een uitdaging. Bij de (ver)bouwplannen moet ook met de verwachte groei van het aantal inwoners in Middenhoven rekening worden gehouden, terwijl de scholen nu al aan hun max zitten qua aantal leerlingen.

Foto Amstelveen
(Foto Bas Zwart - 2020)

De VVD-Amstelveen fractie en wethouder Rob Ellermeijer met links mevrouw Angelique Levy, directeur van de Willem-Alexander school en rechts de heer Fred van Oijen, directeur van De Cirkel


'De VVD wil dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Nu is er al een flinke verkeersdruk rond De Meent. Nog meer leerlingen op deze locatie kan daarom niet. Er moet een oplossing komen zowel voor de korte als de lange termijn'- aldus Bas Zwart, VVD Onderwijswoordvoerder. Of er nieuwbouw of een grondige verbouwing moet komen, de verplaatsing van scholen naar een andere locatie in de wijk, korte en lange termijn zal deel uitmaken van het onderzoek, waar de gemeenteraad 12 februari 2020 al budget voor heeft vrijgemaakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.