Bijgewerkt: 27 september 2024

VVD-Amstelveen is bezorgd over verkeersveiligheid rondom A9

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
25-09-2024

Steeds vaker bereiken de VVD-Amstelveen verontrustende berichten van gevaarlijke verkeersituaties rondom de afslag Stadshart van de A9 ter hoogte van het Keizer Karelplein. Als gevolg van de werkzaamheden is het er chaotisch en onoverzichtelijk en zijn er regelmatig incidenten tussen verschillende vervoersmiddelen. En recent ook een geval waarbij een auto door rood reed en een kind aanreed.

De VVD heeft middels schriftelijke vragen aan het College het initiatief genomen om de situatie te verbeteren. Menno van Leeuwen, raadslid in Amstelveen namens de VVD, zegt hierover: “De verhalen die ons bereiken geven aan dat er echt iets aan de veiligheid moet gebeuren voor onze inwoners. Met name voor fietsers en schoolgaande kinderen is het risico op een vervelend ongeval nu te hoog.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

De werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen bij afrit 5 op 18 september 2024

De vragen aan het College zijn erop gericht om inzichtelijk te maken hoeveel incidenten er exact zijn en welke maatregelen genomen kunnen worden om hier iets aan te doen. Van Leeuwen: “De beschikbare wegen zijn krap en onduidelijk en ook bespeuren wij een steeds groter wordende trend van mensen die door rood rijden. Als hierdoor een ongeluk ontstaat dan gaat de dader soms vrijuit, omdat de politie niet kan constateren wat er precies gebeurd is. Dat is aan de slachtoffers niet uit te leggen. Vandaar, dat wij het College van Burgemeester en Wethouders verzocht hebben om aanvullende maatregelen te nemen en te onderzoeken of er camera’s geplaatst kunnen worden.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.