Bijgewerkt: 30 april 2024

VVD-Amstelveen is blij met behoud faciliteiten Escapade

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
04-04-2024

De gemeenteraad van Amstelveen heeft gisteravond 3 april 2024 besloten om de grondeigendommen en kunstgrasvelden van de hockeyvereniging HIC aan de Escapade over te nemen tegen het symbolische bedrag van 1 euro, met inbegrip van de overname van schulden. Dit besluit werd met grote vreugde ontvangen door de VVD, die het belang van sportfaciliteiten als een cruciale pijler voor de gezondheid en sociale cohesie van onze inwoners benadrukt.

'De VVD is uitermate verheugd dat de velden van de hockeyvereniging behouden blijven voor de sport. Dit besluit onderstreept ons streven om toegankelijke sportfaciliteiten te behouden, zowel voor onze huidige inwoners als voor toekomstige generaties' - verklaart woordvoerder Sport Femke Lagerveld van de VVD.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2024)

Femke Lagerveld woordvoerder Sport van VVD-Amstelveen bij de sportvelden van HIC

Het behoud van de hockeyclub en haar faciliteiten is van groot belang voor de 1000 leden, waaronder veel kinderen, die deze vereniging telt. "We zijn vastbesloten om te voorkomen dat deze waardevolle sportclub verdwijnt en dat haar leden in de steek worden gelaten," voegt Femke Lagerveld toe. "Dit besluit heeft geen invloed op de belangen van andere sportverenigingen in onze stad; integendeel, de VVD zet zich ook voor andere sportverenigingen in als dat nodig is en streeft naar een bloeiende sportcultuur voor iedereen." Met de aanschaf van de HIC grond en velden zet Amstelveen een belangrijke stap richting het behoud van haar sportfaciliteiten en de versterking van de lokale sportgemeenschap.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.