Bijgewerkt: 2 mei 2024

VVD-Amstelveen is blij met extra financiële impuls voor de Noordelijke Poeloever

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
20-07-2023

De VVD-Amstelveen heeft zoals bekend al vanaf oudsher veiligheid hoog in het vaandel staan. Veiligheid betekent namelijk dat je als burger de vrijheid hebt om je vrij te bewegen in onze stad, zonder bang te zijn dat je iets overkomt. Garanties zijn er nooit 100%, maar aandacht voor vroege signalering van problemen, opsporing, en handhaving zijn de voorwaarde voor een adequate veiligheidsstrategie.

Veiligheid. De Amstelveense VVD is dan ook zeer blij dat het college in de perspectief nota voor 2024 een extra financiële impuls geeft aan het veiligheidsprogramma, zodat politie, boa’s en brandweer goed hun werk kunnen blijven doen en de veiligheid in Amstelveen daardoor op een zo hoog mogelijk niveau kan blijven bestaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Het haventje met de zeilboten van de Water Sportvereniging Amstelveen in mei 2008 op de Poel

AZC. Waar de liberalen zich wel erg zorgen over maken is de veiligheid in en rond het toekomstige AZC (asielzoekerscentrum) op het industrieterrein Legmeer. Voorbeelden uit het land laten zien dat een AZC een verhoogd veiligheidsrisico met zich meebrengt, en de VVD vraagt dan ook stevige garanties op dit punt. 'We kunnen het ons niet veroorloven dat het mis gaat”. “Wij verwachten van gemeente en het COA dat zij met een uitgebreid veiligheidsplan komen, voordat de eerste asielzoekers het centrum betrekken' -zegt woordvoerder Kees Noomen.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2023)

Jet Smit de fractievoorzitter van VVD-Amstelveen

Noordelijke Poeloever. De VVD is verheugd dat er eindelijk concrete plannen zijn voor de ontwikkeling voor de Noordelijke Poeloever. Het verdwijnen van de grote parkeerplaats naast het gemeentehuis is rand voorwaardelijk voor de herontwikkeling van het gebied. 'Als we het blik ergens anders onder kunnen brengen, dan ontstaat er ruimte voor groen, is er plaats voor een natuurlijk beweegplein, kunnen we de speeltuin aanpakken en wordt het hele gebied een stuk aantrekkelijker voor recreatie. We kijken uit naar de voorstellen, die het college in het najaar tijdens een raadsgesprek gaat presenteren, en hopen dat alle raadsfracties dan ook met ideeën komen, zodat het plan breed gedragen gaat worden' -aldus fractievoorzitter Jet Smit.





Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.