Bijgewerkt: 28 november 2021

VVD-Amstelveen is diep bedroefd over het OV in Amstelveen en de regio

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
28-01-2018

Grote onrust is ontstaan en een klachtenregen neergedaald sinds Connexxion op 10 december 2017 met de nieuwe concessie van start ging. In de folder van Connexxion staat: je komt er sneller, vaker en duurzamer. Nou was dat maar waar. De VVD-Amstelveen ontving tientallen e-mailberichten, waarin duidelijk wordt aangegeven welke misstanden nu optreden als het gaat om haltebereikbaarheid en de gereden routes. Wij zijn het inmiddels zat en ook hels en diep bedroefd. Onze antwoorden en stellingname wil de VVD in dit bericht verduidelijken en toelichten.

Alle buslijnen van Connexxion hebben in de nieuwe concessie andere nummers en namen gekregen. Veel belangrijker is natuurlijk, dat wordt voldaan aan haltebereikbaarheid en fijnmazigheid en dat ontbreekt nu volledig. In maart en mei 2017 werd in ons Raadhuis door de staf van de Vervoerregio Amsterdam (VRA) en Connexxion de verleende concessie aan raadsleden en burgers toegelicht. Van meet af aan is door alle leden van de commissie Ruimte Wonen en Natuur zware kritiek op de plannen geuit. Voor Uw informatie nog het volgende.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Walter Vervenne raadslid van VVD-Amstelveen, woordvoerder Verkeer en vervoer, waaronder de A9 en de AmstelveenlijnBesluitvorming vindt plaats in de Vervoerregioraad Amsterdam en dan met name de gegeven bevoegdheid, natuurlijk na alle partijen gehoord te hebben, te besluiten aan het Dagelijks Bestuur van de VRA. Amstelveen heeft 5 afgevaardigde raadsleden in de VRA van 57 in totaal. Dit zijn Amsterdam met 15 omliggende gemeentes waaronder de Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Amstelveen als Amstelland en Meerlanden. (AML). Wij hebben met alle fracties in AML onze bezwaren en klachten luid en duidelijk verwoord en ook besproken in de Raadsvergaderingen van de VRA te weten in oktober en december 2017.

Waar zijn wij nu ? In december heeft eerst nog ambtelijk overleg plaatsgevonden tussen Amstelveen, de VRA en Connexxion en is er een compleet overzicht gemaakt van alle klachten en wensen. Vervolgens heeft onze wethouder Jeroen Brandes met dat klachtenoverzicht aan tafel gezeten met de VRA-Dagelijks Bestuurders en de directie van Connexxion en zijn alle klachten toegelicht en daarmee de noodzakelijke aanpassingen van de concessie verwoord. Connexxion monitort nu haar ervaringen tot april 2018 en moet dan met aanpassingen en verbeter voorstellen komen. 12 december 2017 heeft Walter B. Vervenne, onze vertegenwoordiger in de VRA, nog heftig geprotesteerd en zal dat opnieuw doen 20 februari 2018. Er zal en moet een grondige aanpassing van het routeplan en de haltering doorgevoerd worden. Wordt vervolgd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS