Bijgewerkt: 30 november 2021

VVD-Amstelveen is geschrokken van de berichtgeving over de Guus Kieftschool

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
09-04-2018

In landelijke en lokale media zijn de afgelopen weken zorgwekkende publicaties verschenen over de Amstelveense Guus Kieftschool. Bas Zwart raadslid van VVD-Amstelveen woordvoerder Onderwijs en Jeugdzorg heeft naar aanleiding van deze publicaties vragen gesteld aan de wethouder van Onderwijs. De VVD is geschrokken van de uitzending van het KRO-NCRV programma Monitor van 27 maart 2018 en artikelen die zijn verschenen in o.a. Het Parool en NRC. De particuliere Guus Kieftschool aan de Amsterdamseweg 380 is een 'democratische school' voor basis en voortgezet onderwijs. Over de school wordt gezegd dat er Avatar 'wizards' bij het beleid betrokken zijn. Van Avatar wordt gezegd dat zij haar ‘sekte-achtige’ gedachtegoed wil verspreiden op scholen. Er zijn ook overeenkomsten tussen Avatar en de Scientology Kerk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Bas Zwart burgerlid van de VVD-Amstelveen tijdens de commissievergadering B en S op 29 november 2017


De VVD wil weten van wethouder Veeningen (D66) wat zij tot nu toe gedaan heeft om de situatie op deze school te onderzoeken, wat haar bevindingen zijn en hoeveel Amstelveense kinderen het betreft. Een particuliere school valt wel onder de onderwijsinspectie, maar heeft geen directe lijn naar de gemeente. Bas Zwart (VVD): 'De VVD is van mening dat iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Daar heeft de overheid niets mee te maken. Wij zijn als gemeente wel verantwoordelijk voor een goede en veilige leeromgeving voor de kinderen. Vandaar de vragen aan de wethouder.'

Tevens werd in het NRC gemeld dat verschillende gemeentesecretarissen het gedachtegoed van Avatar verspreiden. De VVD heeft gevraagd of ook in Amstelveen medewerkers van de gemeente Avatar cursussen hebben gevolgd, die door de gemeente zijn vergoed. Daarnaast wil de VVD ook weten hoe de gemeente met dergelijke verzoeken omgaat, nu en in de toekomst. Bekijk hier de uitzending van NCRV: https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/avatars-op-schoolAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS