Bijgewerkt: 6 december 2021

VVD-Amstelveen is positief voor Lelystad Airport

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
13-02-2018

Maandagavond 12 februari 2018 ontving de fractie van VVD-Amstelveen mevrouw Hanne Buis, sinds 1 januari 2017 de algemeen directeur van Lelystad Airport. Zij heeft daarvoor gewerkt bij Schiphol en woont in Amstelveen. Vanuit haar ruime ervaring in de luchtvaart heeft zij de VVD Amstelveen geïnformeerd over de recente ontwikkelingen inzake Lelystad Airport. Natuurlijk plaatste zij dit in het kader van de groei die de luchthaven Schiphol de afgelopen tijd heeft doorgemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2018)

De Amstelveense VVD fractie met in het midden Hanne Buis


Zij gaf aan dat het onafwendbaar is, dat er de nodige vluchten in de toekomst naar elders worden overgebracht. Het belang van Schiphol staat voor haar (en voor de VVD-Amstelveen) niet ter discussie. Maar iedereen ziet dat de groei van Schiphol niet onbeperkt door kan gaan. Er is een alternatief nodig, en dat is Lelystad. Zij ging ook in op de kritiek die er door omwonenden van Lelystad geuit worden. Goede berekeningen van de geluidsoverlast alsmede ook de goede vliegbewegingen zijn noodzakelijk voor acceptatie en succes van Lelystad Airport. Hanne Buis benadrukte, dat het spreiden van het vliegverkeer in Nederland onafwendbaar is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het replica van het stationsgebouw met de aankomst- en vertrekhal van Schiphol Oost uit 1928 op het vliegveld van Lelystad in luchtvaart-themapark Aviodrome met het Brits korte afstandsvliegtuig De Havilland D.H.104 Dove PH-MAD van Martin's Air Charter LTD. Martinair is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die op 24 mei 1958 werd opgericht door Martin Schröder en John Block onder de naam Martin's Air Charter. In 1966 werd de naam gewijzigd in 'Martinair Holland'


De fractie van de VVD sprak zich hier positief over uit. De luchthaven Schiphol en de vestiging van de KLM in onze gemeente zijn van groot belang voor Amstelveen en de regio. Economisch is Schiphol een van de grote motoren waar onze regio op drijft. Toch maakt ook de VVD fractie zich zorgen over de snelle groei van Schiphol. Wanneer naar 2020 de grens van 500.000 vluchten bereikt wordt, lijkt spreiding van de groei noodzakelijk. In deze zin zal de VVD in Amstelveen zich sterk blijven maken voor zowel het grote belang van Schiphol als ook de noodzakelijke spreiding van de groei van de luchtvaart in ons land. De VVD Amstelveen is tegen het verder toelaten van prijsvechters die weinig toevoegen en veel overlast geven. De VVD-fractie wenste Hanne Buis veel succes met haar werk bij Lelystad Airport.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.