Bijgewerkt: 12 juni 2024

VVD-Amstelveen is trots op het Collegeprogramma

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
28-04-2014

De VVD-Amstelveen is trots op het akkoord, dat gesloten is met D66, BBA en PvdA. Hiermee is de basis gelegd voor een goede samenwerking in de komende jaren. In het akkoord worden de belangrijkste uitdagingen voor Amstelveen aangepakt. Daarnaast herkent de VVD zich in veel onderdelen. Zoals solide financiën, investeren in veiligheid en minder regelgeving.

Vorige week presenteerde het nieuwe college B en W (VVD, D66, BBA en PvdA) de politieke agenda voor de komende jaren. Hierin wordt richting gegeven aan de belangrijkste uitdagingen voor onze gemeente in de komende jaren. Denk aan het onderwijs, de zorg en de economie. Ruimte voor Amstelveen staat hierbij centraal.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Kees Noomen, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen


De VVD ziet uit naar een goede samenwerking met de coalitie en oppositie voor een nog beter Amstelveen. VVD-Fractievoorzitter Kees Noomen: ‘De sfeer tussen de Amstelveense politieke partijen is zeer constructief. Het belang van Amstelveen staat altijd voorop. Hierdoor konden we komen tot een brede coalitie, waarin een ruime meerderheid van de raad is vertegenwoordigd. Dit straalt ook af op het collegeakkoord. Op een constructieve manier worden belangrijke onderwerpen bij de hoorns gevat. Deze lijn willen wij in de komende jaren voortzetten’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Vlnr.: Jeroen Brandes (PvdA), Herbert Raat (VVD), Maaike Veeningen (D66) en Peter Bot (BBA) vormen de wethouders van het nieuwe College van Amstelveen


De VVD is de komende periode weer volop vertegenwoordigd in de Amstelveense politiek. Met negen raadsleden vormt zij de grootste fractie. Daarnaast is lijsttrekker Herbert Raat wederom benoemd tot wethouder. Hij gaat zich bezig houden met onder andere zorg, wonen en financiën. Hans Bulsing is benoemd tot ondervoorzitter van de gemeenteraad en Inza Gast wordt voorzitter van de raadscommissie RWN.

In het akkoord staan veel zaken die aansluiten bij de wensen van VVD-kiezers. Zo wordt de OZB niet verhoogd (anders dan indexering), worden inbraken tegengegaan en komen er extra middelen voor onderwijs. Lees hier de volledige tekst van het collegeprogramma.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.