Bijgewerkt: 18 mei 2024

VVD-Amstelveen pleit voor spreiding van de groei van Schiphol

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
16-05-2018

Het standpunt van VVD Nederland: 'De Nederlandse luchtvaart zorgt voor honderdduizenden banen, vooral op Schiphol. Voor de ontwikkeling van Schiphol is KLM van groot belang. We willen mogelijk oneerlijke concurrentie van vliegtuigmaatschappijen uit de Golfstaten aanpakken. Dat kan door als Europese Unie één vuist te maken. Daarom vinden wij het belangrijk dat Schiphol de ruimte krijgt om te groeien. Dat mag niet betekenen dat de omgeving verder op slot gaat. Woningbouw en de ontwikkeling van bedrijven in de omgeving moet mogelijk blijven. We willen dat ook de luchthavens in Eindhoven en Lelystad kunnen uitbreiden om een deel van de extra reizigers op te vangen.'

Veiligheid en overlast voor bewoners Amstelveen verdienen meer aandacht. VVD Amstelveen blijft pleiten voor spreiding van de groei van Schiphol naar andere luchthavens in Nederland. Dit naar aanleiding van het bericht van de landelijke VVD gisteren dat Schiphol harder wil laten groeien dan afgesproken. Eerder al gaf de Amstelveense fractie aan zich zorgen te maken over de snelle groei van Schiphol.

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2018)

Janneke Leegstra raadslid van VVD-Amstelveen


'Het belang van Schiphol staat voor VVD Amstelveen niet ter discussie. De luchthaven is een belangrijke motor voor zowel de regionale als de landelijke economie. Tegelijkertijd zien we dat de groei van Schiphol niet onbeperkt door kan gaan. Er is meer aandacht nodig voor veiligheid en overlast voor omwonenden'- aldus Janneke Leegstra VVD gemeenteraadslid en woordvoerder Schiphol.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) concludeerde in april nog dat bij alle discussies over de groei van Schiphol te weinig naar veiligheid wordt gekeken. Het gaat met name om mogelijke botsingen bij starts, landingen en taxiën. Ook bij inwoners van Amstelveen nemen de klachten over geluidsoverlast toe. In totaal werden in 2017 25.130 klachten genoteerd door Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Vanuit geen enkele andere gemeente zijn er zo veel bezwaren gekomen. Raadslid Leegstra: 'Je ziet dat de overlast in Amstelveen toeneemt. Mensen uit alle delen van het land, waaronder Lelystad, maken deze zomer ongetwijfeld weer graag gebruik van de goedkope vakantievluchten op Schiphol. We pleiten er enkel voor dat de lasten wat eerlijker verdeeld worden.' VVD zal het college vragen zich in te zetten voor meer aandacht voor veiligheid en (geluids)overlast die ervaren wordt door inwoners van Amstelveen. Waar nodig, zullen in samenwerking met Schiphol (betere) maatregelen moeten worden getroffen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.