Bijgewerkt: 19 mei 2024

VVD-Amstelveen staat achter de komst van de hospice Amsteloever

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
29-10-2022

Het initiatief van de Stichting Amsteloever om te komen tot een hospice in Amstelveen kan blijven rekenen op steun van de Amstelveense VVD. Nu er meer tijd nodig lijkt te zijn om dit hospice aan de Lindenlaan te vestigen zal de gemeente een goede alternatieve plek moeten bieden. En het plan van de Stichting Amsteloever voor 6 kamers vindt de VVD ook het beste.

De Stichting Amsteloever is al een aantal jaren bezig om te komen tot een kleinschalig hospice in Amstelveen met 6 kamers. Het gaat dan om een type ‘bijna thuis huis’. In de regio zijn er rondom Amstelveen inmiddels het Joods Hospice in Buitenveldert (8 kamers), Hospice Zuider-Amstel in Ouder-Amstel (4 kamers) en Thamer Thuis in Uithoorn (2 kamers). In Amstelveen is nog geen bijna thuis huis, wel een medisch hospice in het Zonnehuis.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2022)

Robert Klinkert voorzitter van de Stichting Amsteloever en Victor Frequin raadslid van VVD-Amstelveen

Op de locatie Lindenlaan is een plan gemaakt voor dit hospice. Om meerdere redenen lijkt dit plan niet haalbaar en gaat het ook langer duren voordat hier gebouwd kan worden. Daarom is de Stichting Amsteloever in gesprek met de gemeente voor een op de korte termijn alternatieve locatie. Wanneer de locatie aan de Lindenlaan ter beschikking komt kan het hospice daar alsnog naar toe. Waarschijnlijk in een andere vorm dan het gemaakte plan. Zowel de alternatieve locatie als de definitieve plek aan de Lindenlaan gaat uit van huur en niet van koop van grond en pand. Deze huur lijkt wat betreft de exploitatie ook praktischer voor de Stichting.

De lokale VVD had zich al eerder uitgesproken voor de komst van dit hospice. Gezien de ouder wordende bevolking en ook de groei van het aantal inwoners is een hospice in Amstelveen een noodzakelijke voorziening. Woordvoerder Victor Frequin van VVD-Amstelveen vindt het ook goed dat dit initiatief ‘uit de samenleving’ is gekomen. Omdat de locatie aan de Lindenlaan waar lang door de Stichting en de gemeente aan gewerkt is pas later ter beschikking komt, vindt hij het belangrijk dat de gemeente voor de korte termijn een goede alternatieve locatie aan de Stichting Amsteloever aanbiedt. En dat moet dan wat hem betreft ook zeker uitgaan van de door de Stichting geplande 6 kamers en niet minder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.