Bijgewerkt: 2 mei 2024

VVD-Amstelveen verwacht een heldere toekomstvisie voor het Cobra Museum

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
28-11-2023

De Amstelveense VVD heeft de afgelopen maanden een afwachtend en kritisch standpunt ingenomen t.a.v. het voortbestaan van het Cobra Museum. Hoewel de VVD een enorme voorstander is van kunst en cultuur vinden de liberalen dat voortzetting van het museum in z’n huidige vorm met huidige directie en bestuur geen optie meer is.

“Als je hetzelfde blijft doen met dezelfde mensen, dan blijft de uitkomst ook hetzelfde” aldus woordvoerder Femke Lagerveld “Het Cobra masterplan dat beoogd financier Marius Touwen namens het museum twee weken geleden aan de raad presenteerde gaf ons niet het vertrouwen dat er sprake was van herijking van zowel de inhoudelijke als de financiële koers van het museum”. De VVD wil dat het museum een bron van trots is voor Amstelveen en dat inwoners graag het museum bezoeken als een waardevol onderdeel van onze stad. 

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2023)

Femke Lagerveld raadslid van VVD-Amstelveen, woordvoerder WMO, Zorg en Gezondheid, Juridische zaken en regelgeving, Sport voor het Cobra Museum

De VVD is blij dat de reacties uit de raad voor de heer Touwen en het museum aanleiding zijn geweest om alsnog met een aangepast voorstel met betrekking tot de bedrijfsvoering en de financiering van het museum te komen. Femke Lagerveld: “We hopen dat de drie kwartalen extra tijd die het museum heeft gevraagd en waar het college zich nu achter schaart, goed gebruikt gaat worden." De Amstelveense VVD verwacht een heldere toekomstvisie en duidelijk uitgezette koers voor het museum met een gedegen en sluitende meerjarenbegroting. "Dat zijn voor ons dé essentiële voorwaarden voor een langdurige subsidietoekenning.” De VVD vindt het ook belangrijk dat er van buiten de gemeente nog een private investeerder is gevonden in de persoon van de heer Zadelhoff.

De VVD pleit er daarnaast voor dat het museum actief zoekt naar samenwerkingsverbanden, zoals met Museum JAN en ook bijvoorbeeld de musea in grote zus Amsterdam: een stedelijk of Rijks aan de Amstel is wat de VVD betreft ook een prachtige manier om het aanbod te laten variëren en publiek te trekken. Tot slot is de VVD verheugd dat het onafwendbare faillissement op het nippertje lijkt te zijn afgewend waarmee een nieuw perspectief voor het museum in zicht komt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.