Bijgewerkt: 28 maart 2024

VVD-Amstelveen vraagt aandacht voor de impact van internationalisering

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
24-04-2023

De VVD-Amstelveen heeft tijdens het raadsdebat over het herijken van het internationale beleid van afgelopen woensdag 19 april 2023 aandacht gevraagd voor de impact van de steeds snellere internationalisering op o.a. onderwijs, zorg, sport en cultuur.

Bart Dorgelo (VVD-woordvoerder): 'We zien bijvoorbeeld dat ons huidige onderwijssysteem niet ingericht is op de grote toestroom van internationals en dat heeft natuurlijk invloed op de kwaliteit van het onderwijs. Denk maar eens aan het extra werk dat leraren hebben wanneer ze kinderen in de klas krijgen die geen Nederlands spreken of een taalachterstand hebben.'

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2022)

Bart Dorgelo raadslid van VVD-Amstelveen woordvoerder

Ook in de zorg ontstaan er steeds meer uitdagingen door culturele en taalverschillen, iets wat extra aandacht en een speciale aanpak vereist. De VVD roept het college dan ook op om binnen de metropoolregio deze problemen pro-actiever aan te pakken.

De VVD ziet een grote uitdaging bij bijvoorbeeld de grote groep kenniswerkers, die geen verplichting tot inburgering heeft. Voor deze groep zou dan ook een plan van aanpak gemaakt moeten worden volgens de liberalen, om mensen zo snel mogelijk te laten beginnen met het leren van de taal en kennis te laten nemen van Nederlandse gewoontes.

'Het is een groot compliment aan onze stad dat veel mensen hier graag willen wonen, maar we moeten er als gemeente ook zorg voor dragen dat de sociale cohesie gewaarborgd blijft. De Amstelveense VVD vindt dat het adagio "Beter een goede buur dan een verre vriend" iets is wat ze elke inwoner van Amstelveen gunt, maar ze zien dat dat niet vanzelf gaat. Als de gemeente hier niet snel genoeg op acteert, dan zien de liberalen een verdere terugloop in de sociale cohesie en minder begrip voor elkaar verschillen en gebruiken tussen de inwoners van Amstelveen' - aldus Dorgelo.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.