Bijgewerkt: 23 april 2024

VVD-Amstelveen vragen aan het college over burgerinitiatieven en petities

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
29-09-2022

Schriftelijke vragen aan het College van B en W van de gemeente Amstelveen van raadslid Elisa De Marco en burgerlid David Koekoek van de VVD:

'Geacht College,

De gemeente Amstelveen stimuleert burgerparticipatie en moedigt bewoners aan om met ideeën te komen. Om dit makkelijk te maken, heeft de gemeente een online participatieplatform om bewoners te faciliteren om met ideeën te komen of mee te denken over beleid en/of projecten. Daarnaast is het aantal benodigde handtekeningen om onderwerpen op de agenda van de raad te krijgen verlaagd. De VVD-fractie moedigt burgerparticipatie van harte aan.

Zo zijn er onlangs 2 burgerinitiatieven door de VVD-fractie omarmd. Medio februari 2022 hebben bewoners uit Randwijck een petitie opgezet met 64 handtekening om de verouderde speeltuin aan de Graaf Janlaan op te laten knappen. Ook heeft mevrouw O. Menist meer dan 100 handtekeningen verzameld voor haar initiatief om een natuurspeeltuin in Amstelveen te ontwikkelen. Er is zelfs op initiatief van de VVD-fractie een raadsgesprek aan gewijd.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2022)

Raadslid Elisa De Marco en burgerlid David Koekoek van de VVD-Amstelveen

Achter de schermen is er ongetwijfeld het een en ander gebeurd met deze initiatieven. Er wordt ook hard gewerkt aan het project Groenblauwe speel- en schoolpleinen. We zien echter dat de initiatiefnemers van bovengenoemde initiatieven (nog) geen inhoudelijke reactie hebben gekregen van de Gemeente en wij zijn, net als deze burgers, benieuwd naar de huidige stand van zaken. Als we aan de slag gaan met alle goede ideeën van bewoners maar daar niet over communiceren, dan kan dat burgerparticipatie onder druk zetten.

In dit kader stellen wij de volgende vragen aan het College:

1 Wat is de huidige werkwijze van de Gemeente Amstelveen bij ingediende burgerinitiatieven en aangeboden petities? Hoe verloopt de communicatie tussen Gemeente en bewoners idealiter? Als communicatie richting bewoners geen onderdeel is van de huidige werkwijze; bent u bereid om het beleid hierop aan te passen? Zou de website bijvoorbeeld aangepast kunnen worden zodat bewoners de voortgang van de initiatieven kunnen volgen?

2 In hoeverre wordt de Raad periodiek geïnformeerd over ingediende initiatieven op denkmee.amsteveen.nl en de opvolging vanuit de Gemeente?

3 Kunt u voor de aangeboden petitie speeltuin Graaf Janlaan aangeven wat de huidige stand van zaken is?

4 Op het burgerinitiatief voor een natuurspeeltuin van mevrouw O. Menist op het platform denkmee.amstelveen.nl is door de gemeente Amstelveen gereageerd. Er is daar gesteld dat het voorstel wordt meegenomen in het huidige plan Groenblauwe speel- en schoolpleinen. Wat is de stand van zaken bij dit burgerinitiatief? Welke actie heeft de gemeente ondernomen en welke stappen moeten er nog gezet worden?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.