Bijgewerkt: 3 december 2021

VVD-Amstelveen wil meer blauwe zones voor het parkeren

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
07-02-2013

De VVD-Amstelveen is van mening, dat het nieuwe parkeerbeleid een grote verbetering is. Het nieuwe beleid is immers toekomstvast, gebruikersvriendelijk en kostenefficiënt. Heel tevreden is de VVD met de mogelijkheid blauwe zones in te voeren buiten de vergunninggebieden, een lang gekoesterde wens. In een blauwe zone mag alleen met een parkeerschijf geparkeerd worden. Bedoeling is daarmee onnodig- en lang parkeren te voorkomen en beschikbare parkeerplaatsen efficiënter te gebruiken.

feenstra Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Paul Feenstra (l) en Victor Frequin raadsleden van VVD-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 6 februari 2013


In de recente uitgangsnotitie zegt het college echter, dat zij terughoudend wil omgaan met nieuwe blauwe zones. Volgens de VVD is dit een gemiste kans. Feenstra: Blauwe zones zijn ideaal voor kortparkeerders bij winkels, horeca en onder andere medische voorzieningen. De huidige ervaringen met de blauwe zones in Westwijk en aan de Amsterdamseweg zijn daar goede voorbeelden van.

Daarom pleit de VVD voor verdere uitbreiding. Dus ook blauwe zones bij winkelstrips, zoals aan de Rembrandtweg bij de Kingsalmarkt en voor medische voorzieningen, zoals (tand) artsen en fysiotherapeuten, ook als deze gelegen zijn in vergunningsgebieden buiten het stadshart.

Samen met andere partijen wil de VVD daarom een voorstel ontwikkelen om meer blauwe zones te maken. Betrokkenen worden opgeroepen om daarvoor suggesties te doen. Wij willen immers allemaal een parkeerbeleid, dat goed is voor de bewoners, bezoekers en de ondernemers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS