Bijgewerkt: 1 december 2022

VVD-Amstelveen wil meer maatregelen tegen woninginbraken

Nieuws -> Politiek

Bron: Benjamin Smalhout
03-11-2018

Schriftelijke vragen met betrekking tot veiligheidsmaatregelen tegen woninginbraken van Benjamin Smalhout raadslid van VVD-Amstelveen:

Het aantal woninginbraken in Amstelveen is in de periode mei tot en met augustus 2018 met 34 % gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Toch scoort Amstelveen vergeleken met het landelijk gemiddelde woninginbraken nog verontrustend hoog. Om het aantal woninginbraken een halt toe te roepen wil de VVD-Amstelveen dat het college gaat investeren in meer blauw op straat en vernieuwde technologieën.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Kees Noomen fractievoorzitter en Benjamin Smalhout (r) raadslid van VVD-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 29 oktober 2018. Benjamin is woordvoerder Veiligheid en Openbare orde van de partij


Meer blauw op straat is mogelijk door het aantal boa's (buitengewone opsporingsambtenaren) uit te breiden. Door een boa met een politieagent in koppels te laten lopen worden de beperkte middelen die de politie heeft om op straat te surveilleren optimaal benut. Een veelbelovende vernieuwende techniek is het ANPR-camera systeem. Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum blijkt dat de inzet van ANPR-camera’s effectieve ondersteuning kan bieden bij de opsporing van strafbare feiten zoals woninginbraken. Door de ANPR-camera’s mobiel te maken kan dit hulpmiddel rouleren over de verschillende woonwijken in Amstelveen. Verder wil de VVD Amstelveen dat het college onderzoek gaat doen naar een uitbreiding van de bestaande subsidieregeling: 'hang en sluitwerk'.De vragen zijn als volgt:

1) In welk tempo is de gemeente met betrekking tot de sterkte van handhaving in staat om de zichtbaarheid op straat te vergroten, zoals het lopen in koppels door een boa en een politieagent, gelet op de investeringen die in het college uitvoeringsprogramma staan.

2) Is het college bereid, mede gelet op de brief van burgemeester Eenhoorn van 25 september alsmede 25 oktober 2018, over te gaan tot de plaatsing van (mobiele) ANPR-camera's bij de invalswegen van de woonwijken in Amstelveen.

3) In welke mate is het college bereid, om zich te oriënteren op een uitbreiding van de bestaande subsidieregeling 'hang en sluitwerk' gelet op veelbelovende nieuwe technieken, zoals geluidsensors en wifi-trackers.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.