Bijgewerkt: 25 juni 2024

VVD-Amstelveen wil noodbrug om bereikbaarheid van Ouderkerk verhogen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
21-04-2016

'Als ergens in 2019 de brug bij Ouderkerk aan de Amstel weer open gaat, na 2 jaar dicht te zijn geweest om te worden verbreed, kan het niet zo zijn, dat alle horeca failliet is, omdat er geen hond kon komen.' - zegt Inza Gast, woordvoerder Economische Zaken voor de VVD-Amstelveen. Zij doet een dringende oproep aan de provincie Noord-Holland, die verantwoordelijk is voor dit project, voor een betere noodoplossing voor het autoverkeer, zodat de bereikbaarheid gegarandeerd wordt van de Amstelzijde, maar ook de bewoners van Ouderkerk een goede verbinding blijven houden met Amstelveen.

Momenteel heeft de provincie wel toegezegd in een tijdelijke brug te voorzien die voetgangers en het openbaar vervoer over de Amstel vervoeren, maar voor het autoverkeer lijkt de provincie aan te sturen op omrijden over de A9. Dit heeft naast de horeca nogal wat consequenties voor de bewoners in het gebied, maar ook voor duizenden forenzen die werken rond de Amsterdam ArenA. Er is gemeten, dat 55% van de bruggebruikers de lokale bewoners betreft, dus dat is een substantieel deel, dat iedere dag zal moeten gaan omrijden.

Foto Amstelveen
(Bron I. Gast - 2016)

Jan Semeins ondernemer, Inza Gast en Walter Vervenne gemeenteraadsleden van VVD-Amstelveen voor de Amstelbrug op 20 april 2016


Een van de ondernemers die zich zorgen maakt is Jan Semeins van Brasserie Paardenburg: "Voor de horeca aan de Amstelstrip zou het weleens een aderlating te kunnen worden, aangezien de gasten bij hun restaurantkeuze vaak kiezen voor gemak en daarbij is bereikbaarheid met de auto meteen een belangrijke randvoorwaarde. Ik vrees het ergste voor de omzet van mijn zaak." Volgens de VVD ging het juist zo goed met de Amstelzijde. De gemeente Amstelveen heeft voor miljoenen geïnvesteerd in het opknappen van de kade en de terrassen en tevens komt er binnenkort een beter betaalbare parkeergelegenheid voor alle bezoekers van het gebied.

Het is onacceptabel als blijkt, dat er straks fors minder bezoekers komen vanwege de bereikbaarheid, vindt Gast. Vooral de traagheid van de besluitvorming rond het project laat te wensen over. De provincie heeft wel een werkgroep opgericht voor de tijdelijke bereikbaarheid maar behandelt dit los van het plan. De provincie lijkt met een magere 2 bijeenkomsten die er tot nu hebben plaatsgevonden, duidelijk andere prioriteiten te hebben. Ook voor de gepland informatieavond voor belanghebbenden in het raadhuis van Ouderkerk verwacht men geen betere oplossing voor het autoverkeer. De VVD gaat wethouder Bot (BBA) verzoeken om met de provincie tot een betere oplossing te komen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.