Bijgewerkt: 17 augustus 2022

VVD-Amstelveen wil striktere voorwaarden stellen aan projectontwikkelaars

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
28-06-2021

Projectontwikkelaars die de Amstelveense huurwoningmarkt vooral zien als een markt, waar veel en snel geld verdiend kan worden, mogen als het aan de VVD ligt straks achter in de rij aansluiten. VVD-Amstelveen raadslid Arjan Gerritsen: 'We willen striktere voorwaarden stellen aan ontwikkelaars en de focus meer verleggen naar de bouw van woningen in het koopsegment. Wat ons betreft realiseren we de komende jaren overwegend koopwoningen voor onze inwoners - jong en oud - én voor alle inkomensgroepen.'

De afgelopen jaren hebben zich talrijke projectontwikkelaars gemeld bij de gemeente en zijn evenzoveel plannen met vooral woningen in het (middeldure) huursegment gerealiseerd. Dat was ook nodig, maar als het aan de VVD ligt wordt de focus nu verlegd naar kwalitatief hoogstaande woningbouw in het koopsegment. 'Als het er eenmaal staat, kijk je er wel zestig jaar tegen aan. Dan wil je dat het er mooi uitziet, dat het past bij Amstelveen en dat het een goede investeringsmogelijkheid biedt voor onze inwoners'- aldus raadslid Arjan Gerritsen.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2020)

Arjan Gerritsen raadslid van VVD-Amstelveen woordvoerder Stadsontwikkeling / bestemmingsplannen


De gemeente zal de deur voor ontwikkelaars natuurlijk altijd open houden, maar bij binnenkomst moeten onze voorwaarden volstrekt helder zijn. Dit betekent wat de VVD betreft onder meer de focus op woningen in het koopsegment waar onze inwoners bij inschrijving voorrang krijgen en die voorzien in een brede behoefte.

Het gesprek met een ontwikkelaar moet beginnen met deze basisvoorwaarden. Dan wordt snel duidelijk of de partij daar brood in ziet. Zo niet, dan resteert een plek achteraan in de rij. Raadslid Arjan Gerritsen: 'Er is meer dan voldoende interesse vanuit de markt om mooie projecten voor Amstelveen te realiseren. We moeten echter niet vergeten dat  'geen deal' soms ook een betere deal voor Amstelveen kan zijn.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.