Bijgewerkt: 4 maart 2024

VVD, BBA, CDA, CU, OCA blij met akkoord ZuidAs/Amstelveenlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
09-02-2012

VVD, BBA, CDA, ChristenUnie en OCA zijn erg blij, dat de regering, Stadsregio en gemeenten bereid zijn in deze tijden te investeren in de Amstelveenlijn. Een meer toekomstvaste oplossing voor de huidige lijnen 5 en 51 komt daarmee eindelijk in zicht.

tram 5 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Tram 5 rijdt in Amstelveen


Het station Amsterdam Zuid, dat al het treinstation voor Amstelveners is, zal in de nieuwe situatie met een compacte overstap bereikbaar blijven voor Amstelveners. Uit de gegeven informatie blijkt, dat er hoogwaardige tramlijnen voor Amstelveen blijven in een hoge frequentie; dat is voor de vijf coalitiepartijen een positief signaal om de kaders verder uit te werken voor een betrouwbaar, veilig, snel, hoogwaardig, en hoogfrequente lijnvoering.

VVD, BBA, CDA, ChristenUnie en OCA kunnen zich in ieder geval vinden in het behoud van lijn 5 naar Amsterdam Centrum en het behoud van de bediening van het huidige tracé in Waardhuizen/Middenhoven.

De partijen zijn ook erg tevreden met de afspraak dat tijdens de bouw van de A10-ZuidasDok, de huidige Amstelveenlijn (5 en 51) blijft rijden. Dit hebben gemeente Amsterdam, Amstelveen, stadsdeel Zuid en Stadsregio Amsterdam afgesproken.

Walter Vervenne (VVD)
Linda Roos (BBA)
Geert Jansen (CDA)
Henk Fokkink (OCA)
Bert de Pijper (ChristenUnie)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.