Bijgewerkt: 27 november 2021

VVD: Horecabestemming Bajes versterkt Oude Dorp

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
02-05-2011

De VVD-Amstelveen is blij met het besluit van B en W om van 'De Bajes' in het Oude Dorp een horecagelegenheid te maken. Om dit te realiseren zal het monumentale gebouw worden verkocht aan een koper die kansen ziet voor zo'n prachtig pand. Dit sluit aan bij de wens van de Amstelveners die na de flyeractie van de VVD massaal hebben aangegeven, dat horeca de voorkeur had.

Inza  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Inza Gast raadslid voor de VVD


Achtergrond:

Vorig jaar heeft VVD-wethouder Herbert Raat namens het college van B en W aangekondigd, dat jongerencentrum 'De Bajes' wordt gesloten. Er maakten maar erg weinig jongeren gebruik van dit centrum. Bijkomend voordeel is, dat het gebouw van 'De Bajes' een nieuwe bestemming krijgt.

Dit is een lang gekoesterde wens van veel Amstelveners. Ook de graffiti op het monumentale pand was veel Amstelveners een doorn in het oog. Het is namelijk een uniek gebouw op een bijzondere locatie.

Bajes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De Bajes' aan de Ouderkerkerlaan nummer 3


Oude Dorp

De VVD ziet graag, dat het Oude Dorp nog verder wordt versterkt met een goed restaurant, of een hotel. De combinatie van functies, zoals het Museum Jan van der Togt en nieuwe horecaondernemers zoals 'The Wine Kitchen', Kronenburg en 't Hert is goed voor de aantrekkelijkheid van het Oude Dorp.

'De VVD roept ondernemers met een gedegen plan voor 'De Bajes' op om in gesprek te gaan met wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van Economische Zaken. Wij zijn blij met iedere kans om het Oude Dorp nog meer te laten bruisen. Dit is goed voor de bewoners en de Amstelveense economie', aldus Inza Gast woordvoerder Economie van de VVD-gemeenteraadsfractie.

Inza Gast, raadslid VVD AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS