Bijgewerkt: 3 december 2021

VVD blij met modernisering van het Amstelveense parkeersysteem

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
04-12-2011

Digitaal, efficiënt en betaalbaar

Het is de VVD-Amstelveen al jarenlang een doorn in het oog: de inefficiënte en verlieslijdende parkeerregulering. Daarom is de VVD blij met de voorstellen van het college om het parkeersysteem in Amstelveen te moderniseren, met onder andere een digitaal kentekenregistratie- en vergunningensysteem en cashless betalen met bankpas, telefoon, sms, parkmobile etc. Deze maatregelen zullen bijdragen aan een betere en efficiëntere parkeerregulering; goed voor de bezoekers, de bewoners en de winkeliers.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie tijdens de commissievergadering Ruimte, wonen en natuur op 29 november 2011


Bedoeling is natuurlijk ook, dat de handhaving in het nieuwe systeem efficiënter en effectiever gaat worden, en dat de nieuwe maatregelen echt zullen leiden tot een substantiële verbetering van de exploitatiekosten. Daar zal het college zorgvuldig naar moeten blijven kijken. Heel tevreden is de VVD met de mogelijkheid blauwe zones in te voeren buiten de vergunninggebieden, een lang gekoesterde wens. Nu zijn op de meeste plaatsen buiten het Stadshart de kosten hoger dan de inkomsten. Daarom is het ook financieel gunstig om meer blauwe zones te creëren.

Positief is, dat de wethouder heeft toegezegd, dat er nog ruime gelegenheid zal komen voor overleg met de betrokken belangengroeperingen, onder meer over het invalide parkeren en de bewonersvergunningen. Bedoeling is, dat het nieuwe parkeren eind 2012 zal kunnen worden ingevoerd.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS