Bijgewerkt: 15 juni 2024

VVD en CDA raadsleden bezorgd over parkeren in Oude Dorp

Nieuws -> Politiek

Bron: Paul Feenstra
18-08-2013

Ook in de vakantieperiode zijn gemeenteraadsleden actief.  De Amstelveense raadsleden Paul Feenstra van de VVD en Ben Jonker van het CDA gingen woensdag 15 augustus 2013 op werkbezoek bij het Wijkplatform Oude Dorp.

oude-dorp Amstelveen
(Bron Paul Feenstra - 2013)

Vlnr: Arold Boekhout (Wijkplatform), Ben Jonker (CDA), Marri-Anne Koudijs (Wijkplatform) en Paul Feenstra (VVD) in het Oude Dorp van Amstelveen op de parkeerplaats naast het KKC


De aanleiding van het bezoek vormde het aanhoudende parkeerprobleem in het Oude Dorp van Amstelveen. Op uitnodiging van het wijkplatform lieten de raadsleden zich uitgebreid informeren over de ontstane parkeerproblematiek. Door de toegenomen bedrijvigheid en de toename van het aantal ambtenaren uit Aalsmeer is het immers vooral overdag steeds moeilijker geworden om je auto in het Oude Dorp te parkeren.

Feenstra: 'Er zijn verschillende mogelijkheden: extra parkeerplaatsen bij het KKC door herinrichting, of verplaatsing van het skatebaantje, door meer betaalde parkeerplekken en/of meer blauwe zones. Feenstra wil, dat het college zo spoedig mogelijk met een visie komt.

Jonker benadrukt, daarbij het belang van een totaal visie, ook op de verkeerscirculatie. Het is onacceptabel, dat zware vrachtwagens door het Oude Dorp rijden. Ook de situatie rond het fietspad in de Dorpsstraat moet volgens Jonker snel worden veranderd. Beide Raadsleden willen de problemen op korte termijn in de gemeenteraad bespreken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.