Bijgewerkt: 8 december 2021

VVD-fractie bezocht de Muziek- en Dansschool Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Marius Rietdijk, VVD-Amstelveen
30-06-2013

De VVD-fractie bracht afgelopen maandag een werkbezoek aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen (MDA). We werden gastvrij onthaald door directrice drs. Jantien Westerveld die vertelde over haar plannen en constructief kritisch werd bevraagd.

Doel van de school is hoogwaardig dans- en muziekonderwijs. Dat klinkt logisch. Wat is goede kwaliteit? Tegenwoordig wordt kwaliteit niet zozeer afgemeten aan wat de expert goed vindt, maar wat de klant wil hebben. Het gaat dan om de vorm, waarin het dans- en muziekonderwijs wordt gebracht. En dat is steeds meer bij de klant komen. Ongeveer 50 vakdocenten geven het onderwijs binnen- en buiten de locatie aan het Stadshart.

muziekschool Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2013)

Leden van de VVD-Amstelveen fractie in de Muziek- en Dansschool Amstelveen met directrice drs. Jantien Westerveld (2de van links)


De gemeente Amstelveen mag zich gelukkig prijzen met een directrice met een achtergrond als mevrouw Westerveld. Zij studeerde zowel conservatorium (dwarsfluit) als bedrijfskunde aan de universiteit. En dat is te zien. Ze heeft de verhouding subsidie: eigen inkomsten weten om te buigen van 60:40 naar 50:50, landelijk gezien een prachtig resultaat.

Dit krijgt MDA onder andere voor elkaar via de volgende acties. Ouderbijdrage aanpassen aan verschillende pakketten, zoals groepsonderwijs; samenwerking met P60 en de Volksuniversiteit. Verder worden initiatieven ondernomen voor de ontwikkeling van een impresariaat (bemiddeling tussen de vele toptalenten die MDA oplevert en podia), Business-to-business activiteiten en betaalde optredens.

Gezamenlijk inkopen van schoonmaak en energie om kosten te besparen; samenwerken met gemeente, scholen, serviceclubs als de Rotary, amateurverenigingen, professionele instellingen als Het Concertgebouw en de Stichting Vrienden van MDA.

Op basis van vragen gesteld door de VVD-fractie zegde mevrouw Westerveld toe, mee te zullen denken over het beter aanwenden van de ‘duurste balie-vierkante meters in Nederland’, bijvoorbeeld in de richting van een horecafunctie op de ruime begane grond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.