Bijgewerkt: 7 december 2021

VVD fractie bezocht de Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
31-10-2011

In het kader van het 'rondje langs de velden', waarbij tal van Amstelveense instellingen en bedrijven worden bezocht, heeft de VVD-Amstelveen fractie onlangs een bezoek gebracht aan de Schouwburg Amstelveen. Hieronder het verslag.

vvd  Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2011)

De VVD-Amstelveen fractie met wethouder Raat en schouwburg directrice Dominique Deutz


De fractie werd welkom geheten door een grote delegatie van de Schouwburg, onder aanvoering van directrice Dominique Deutz. Dominique vertelde ons over de geschiedenis van de Schouwburg. Onder druk van bezuinigingen in het verleden is men kritischer naar de programmering gaan kijken. Kostbare voorstellingen waarop slechts een klein publiek afkomt worden eerder geschrapt. Dit betekent een minder breed aanbod, maar de bezettingsgraad van de stoelen is verbeterd.

Podia in de omgeving zijn uitgebreid en de Gemeente Amstelveen staat voor de keuze om een extra subsidie te geven van ongeveer 8 ton, om het dak van de schouwburg te kunnen verhogen. Hierdoor kan aan de laatste eisen van gezelschappen worden voldaan om decorstukken uit het zicht te houden.

Nu kan een aantal belangrijke voorstellingen door dit gemis niet in Amstelveen plaatsvinden. Dit bedrag van 8 ton komt op een reeds gereserveerd bedrag van 1,3 miljoen vervangingsinvestering. De VVD fractie maakt zich er sterk voor, dat beide ingrepen het best in één keer kunnen plaatsvinden om zo het voorzieningenniveau binnen Amstelveen optimaal in stand te houden tegen een redelijke prijs.

Marius Rietdijk, fractielidAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.