Bijgewerkt: 25 juli 2024

VVD is blij met de nieuwe bestemming van de Bajes

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
27-11-2012

De Bajes in het Oude Dorp krijgt op korte termijn een nieuwe bestemming. De gemeente Amstelveen is van plan een vergunning te verlenen voor een multifunctioneel gebruik van het gebouw. Dit sluit aan bij de ideeën die de Amstelveners vorig jaar aanleverden bij de VVD fractie.

bajes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De Bajes in 2008. De Koninklijke Marechaussee kazerne aan de Ouderkerkerlaan werd in 1920 gebouwd, in 1944 werd politiebureau en deze taak vervulde tot 1965. In 1970 heeft de Dienst Sport-, Jeugd- en Recreatie een deel tot recreatieruimte omgebouwd voor jongeren. Sindsdien heet dit gebouw jeugdcentrum 'De Bajes'. De laatste beheerder was de Stichting Cardanus tot 2010


Met deze nieuwe vergunning kan het gebouw gebruikt worden als winkelruimte, bijeenkomstruimte, horecaruimte, kookstudio en trouwlocatie. Op deze manier blijft een bijzonder gebouw duurzaam behouden voor de gemeente Amstelveen.

De multifunctionele inrichting van het gebouw past bij de wens die de Amstelveners vorig jaar kenbaar maakten aan de VVD. Via een flyeractie wilden wij de Amstelveners de kans geven om mee te denken over de nieuwe functie.

inza Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Inza Gast, raadslid van VVD-Amstelveen, woordvoerder Economische Zaken


De Amstelveners gaven via de media, onze website en de flyeractie aan, dat zij erg blij zijn, dat dit sfeervolle en karakteristieke gebouw een nieuwe functie krijgt. Het gebouw moet volgens hen in de toekomst weer toegankelijk worden voor een breder publiek. Hierbij werd vooral een horecafunctie als eerste voorkeur genoemd. In het verleden was het gebouw te veel op één doelgroep gericht.

Met de komst van deze multifunctionele functie lijkt deze wens vervuld. Naast horeca komen er namelijk meer functies, waarmee het de voormalige marechaussee kazerne weer een echte publieke functie krijgt. Het wordt dus weer een gebouw voor alle Amstelveners.

Uiteraard zal de VVD-fractie de uitvoering van de plannen wel nauwlettend in de gaten houden. Zo vragen wij aandacht voor de kwaliteit van het pand, voldoende parkeervoorzieningen en een goede inpassing in de buurt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.