Bijgewerkt: 28 november 2022

VVD is erg blij met ontwikkelingen in Westwijk

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
23-02-2010

De geplande woningbouw op de speelveldjes Frans ter Gastlaan en Eyckenstein gaat definitief niet door. Dit liet de gemeente Amstelveen deze week via een persbericht weten . De VVD is erg blij met deze beslissing van het college B en W. De VVD-fractie heeft zich namelijk altijd verzet tegen de geplande bebouwing.

In 2008 brachten de fracties van VVD en BBA de bebouwing van beide veldjes onder de aandacht van de politiek (klik hier). Deze veldjes zijn van grote waarde voor de buurt en wijk. Zo wordt er veel gespeeld door kinderen uit de wijk. De VVD verzocht het college daarom op zoek te gaan naar alternatieve locaties voor de woningbouw.

Nu deze alternatieve locaties zijn gevonden is het tijd om de veldjes samen met de buurt in te richten. Denk hierbij aan groen, bankjes en speelvoorzieningen. De wensen uit de buurt moeten bij deze inrichting centraal staan. Een enquête onder bewoners kan hiervoor uitkomst bieden.

De annulering is ook een positief voorbeeld van hoe de gemeente om moet gaan met haar openbare ruimte. Door een gebrek aan alternatieve locaties kan het verdwijnen van een veldje niet altijd worden voorkomen, zoals in Maritsa (klik hier). In sommige gevallen lukt dit gelukkig wel, zoals nu in Westwijk. De VVD is dan ook blij dat zij twee jaar geleden aan bel heeft getrokken in de gemeenteraad en hoopt dat de bewoners nog veel plezier zullen beleven aan hun definitief 'groene' veldje.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.