Bijgewerkt: 6 december 2021

VVD is voor de veiligheid van de Amstelveners

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
01-04-2012

VVD-Amstelveen: Inzet extra politie tegen woninginbraken werpt vruchten af

Een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de VVD is veiligheid voor de Amstelveners en minder woninginbraken. Gezien de dalende trend van aangiften in de afgelopen maanden en het laagste aantal inbraken sinds jaren van afgelopen februari, durven we voorzichtig positief te zijn over de koers die wij samen met het college hebben ingezet.

inza gast Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Inza Gast (r), raadslid van VVD-Amstelveen en commissielid ABM tijdens een vergadering in april 2011. Naast haar zit Kees Noomen, fractievoorzitter en Hans Bulsing raadslid van VVD


In 2010 en 2011 heeft er een golf van inbraken plaatsgevonden. Dit had tot gevolg, dat er grote ongerustheid heerste bij de bewoners van Amstelveen. De VVD heeft er bij de burgemeester op aangedrongen om alles op alles te zetten om meer agenten op straat te krijgen om deze inbraken te stoppen.

Dit resulteerde vorig jaar al in de inzet van negen extra rechercheurs die door de politie Amsterdam-Amstelland specifiek waren ingezet voor Amstelveen. Geen middelen werden geschuwd om de daders op te sporen: men maakt onder andere gebruik van geavanceerd DNA-sporenonderzoek, buurtonderzoek na de inbraak, opsporing middels inzet van warmtebeeldencamera’s en preventiebijeenkomsten.

Nu blijkt ook, dat het aantal niet-geslaagde pogingen t.o.v. het aantal geslaagde pogingen toeneemt. Tevens zijn er meer daders aangehouden die in Amstelveen actief waren. Dus de extra inzet van politie heeft effect. De VVD is verheugd om te horen, dat er nu een nieuw project wordt gestart ‘Near Repeat’, waarbij men na een inbraak een paar dagen extra toezicht houdt op de woningen rondom de getroffen woning. Voor dit project zijn 6 extra politiemensen vrijgemaakt.

Amstelveen mag trots zijn op zo’n burgemeester, dat het hem in deze moeilijke tijden gelukt is extra mensen in te kunnen zetten van de politie en de gemeente om de veiligheid van de Amstelveense inwoners te waarborgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.