Bijgewerkt: 25 mei 2024

VVD peilt reacties over nieuwe afvalbeleid in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
10-07-2011

Onder het motto van 'Uw Mening Telt'  is de VVD-Amstelveen fractie afgelopen zaterdag 9 juli 2011 de straat op gegaan om de reacties van de bewoners te peilen over het nieuwe afvalbeleid. In Randwijk en Westwijk wordt momenteel een praktijkproef gehouden met een gewijzigde afvalinzameling, met onder meer een nieuwe papierbak en een gehalveerde ophaalfrequentie voor restafval.

VVD Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2011)

De VVD-Amstelveen fractie in Westwijk


De VVD vindt het belangrijk, dat de ideeën van bewoners worden meegenomen. Tijd dus voor de VVD om de reacties van de bewoners te peilen. Woordvoerder Feenstra: “We hebben direct al opmerkelijk veel kritische reacties gekregen. Veel bewoners klagen over het ontsierde straatbeeld met in voortuinen drie afvalcontainers.

Drie bakken en een zak is dan gewoon teveel. Maar ook veel reacties op het om de week ophalen van restafval: een keer per twee weken blijkt voor veel grotere gezinnen echt te weinig. Daarnaast wordt veel geklaagd over stankoverlast”.

De VVD benadrukt, dat het een goed streven is om het percentage afvalscheiding te verhogen. Maar uit de vele reacties blijkt, dat het nieuwe afvalbeleid zeker nog geen gelopen race is. Feenstra: “We moeten de proef goed evalueren en kijken wat er beter kan, voordat wij dit beleid Amstelveen-breed invoeren . Dat betekent vooral goed naar de bewoners luisteren”. De VVD roept lezers op te reageren op de speciaal daarvoor geopende website: www.vooramstelveen.nl”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.