Bijgewerkt: 29 februari 2024

VVD vragen over leegstand woningen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
17-12-2022

Schriftelijke vraag aan College van B en W van gemeente Amstelveen van Victor Frequin raadslid van VVD: Leegstand woningen in Amstelveen

'Geacht College,

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen- 2022)

Victor Frequin, woordvoerder Wonen van VVD-Amstelveen

Onlangs publiceerde Het Parool dat er in de gemeente Amsterdam 19.000 woningen leeg staan. Dat roept de vraag op hoeveel dat er in de gemeente Amstelveen zijn en ook waar die leegstand zich bevindt. De VVD fractie wil specifiek informatie over de leegstand van de woningen in de Schildersbuurt waar het erop lijkt dat eigenaar URW (Unibail-Rodamco-Westfield) woningen lang leeg laat staan. Maar dat kan ook op andere locaties gebeuren zoals aan de Startbaan. Vandaar de vragen hieronder.

1 Hoeveel woningen staan er momenteel in gemeente Amstelveen leeg?

Foto Amstelveen
(Foto Victor Frequin - 2022)

Een leegstaande woning in de Schildersbuurt in Amstelveen

2 Kunt u aangeven waar die leegstand zich bevindt, graag specifieke informatie over de locaties zoals de Schildersbuurt en de Startbaan?

3 Zoals bekend voert de gemeente Amstelveen een leegstandsbeleid. Kunt u aangeven wat uw acties specifiek zijn geweest en ook zullen zijn inzake deze leegstand?

Biedt het bestaande leegstandsbeleid in Amstelveen voldoende instrumenten om de leegstand aan te pakken of zijn is er aanvullende beleid nodig? Graag een toelichting bij dit antwoord!

Namens de VVD fractie, Victor Frequin, woordvoerder Wonen'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.