Bijgewerkt: 27 november 2021

Van Gent wil snel reactie minister op A9-brief

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
13-05-2012

De Tweede Kamer fractie van GroenLinks is verheugd over het standpunt van de Amstelveense fracties van PvdA, GroenLinks, VVD, CDA en D66 die stellen ‘geen verbreding zonder tunnel’ te willen en oproepen zo nodig de plannen voor verbreding van de A9 door Amstelveen geheel te schrappen.

v gent Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2012)

GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent


GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent wil snel een reactie van Minister Melanie Schultz van Haegen op de brief van de lokale fractievoorzitters. GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent: "Het verbreden van de drukke A9, dwars door dichtbevolkt gebied zonder tunnel is wat mij betreft echt een no-go-zone.

De leefbaarheid voor Amstelveners staat op het spel. De A9 is nu al een lelijk litteken door de gemeente, laat staan als de weg straks flink wordt uitgebreid. Desnoods stellen we de verbreding inclusief de ondertunneling een paar jaar uit".

Van Gent zal bij de eerstvolgende procedurevergadering van de vaste Kamercommissie op 16 mei de Minister om een formeel antwoord vragen op deze brief. De reactie van de Minister zal vervolgens onderwerp van gesprek zijn bij de kamerbehandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) op 23 mei 2012.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS