Bijgewerkt: 15 april 2024

Van Waaijen populairste bij Triënnale

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
01-11-2007

Zondagmiddag op 28 oktober 2007 zijn 1.049 stemmen geteld die de bezoekers van de Triënnale Amstelveen in het Cobra Museum voor Moderne Kunst hebben uitgebracht op de achttien kunstenaars die in dialoog gingen met een van de topstukken van de Cobra-collectie.


Van Waaijen Amstelveen
(Foto A. van Waaijen - 2007)

Museumdirecteur John Vrieze (l) en burgemeester Jan van Zanen in het Cobra Museum voor het werk van Annette van Waaijen


Annette van Waaijen was de publiekslieveling. Aan haar werd door wethouder Frans Hellendall (cultuur, VVD) de 'Aemstelle Prijs 2007' overhandigd: een check met een waarde van 3.500 euro. Van Waaijen stuurde 'Niet Naakt' in, een gemengde techniek; foto op doek, katoen, garen en stof. Zij ging in dialoog met het werk van Karel Appel, 'Deux Figures', olieverf op doek.


Van Waaijen Amstelveen
(Foto A. van Waaijen - 2007)

Het winnende werk van Annette van Waaijen - Niet NaaktVan Waaijen over haar inzending:

„Appel had als onderwerp vaak kindwezens en maakte zijn werk veelal in meerdere lagen waardoor de voorstelling diepte kreeg. Hij werkte met verschillende materialen; het experiment stond voorop."

„Als basis voor mijn werk maak ik een foto van tiener-meisjes; niet professionele modellen die soms een onzekere houding en soms juist een overbewuste houding aannemen.

Ter bescherming van hun onschuld, ter versterking van de compositie en om juist achter- en voorgrond te benadrukken voeg ik met borduurwerk en lapjes dunne katoen, een laag textiel toe."

Website: Annette van Waaijen, grafisch ontwerp / fotografieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.