Bijgewerkt: 28 november 2021

Veel aanvragen voor Amstelveense alcoholpreventiecursus

Nieuws -> Politiek

Bron: Henk Fokkink
06-02-2012

De belangstelling voor de alcoholpreventiecursus voor aankomende rijbewijsbezitters is ongekend groot. In 2011 is met die cursus op initiatief van de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA) begonnen. Dit jaar wordt de cursus op dinsdagavond in het raadhuis weer gegeven door de Brijder Stichting.

Fokkink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Henk Fokkink, fractievoorzitter van de Ouderen Combinatie Amstelveen tijdens een commissievergadering


Maximaal zestien kandidaten worden per avond toegelaten. 'We zijn ontzettend blij, dat de jongeren (vanaf 18 jaar) het belang van deze cursus inzien,' aldus OCA-fractievoorzitter Henk Fokkink. 'Natuurlijk speelt een rol, dat zodra het rijexamen met succes is afgelegd, de deelnemer met het verkregen cursus certificaat op het gemeentehuis een gratis rijbewijs kan afhalen.' Vorig jaar hebben ruim 80 cursisten dat certificaat omgewisseld.

'Maar we zijn ook heel blij met de actieve rol, die de gemeente dit jaar speelt,' aldus Fokkink. 'Enkele dagen voor de cursusavond, waarvoor ze zich hebben opgegeven, krijgen ze nog een herinneringsbrief thuis. Dat zal er ongetwijfeld aan bijdragen, dat de opkomst heel hoog is.'

De cursus wordt dit jaar acht keer gegeven. Voor februari is het maximale aantal al bereikt. In maart, april, mei en juni 2012 zijn nog een (beperkt) aantal plaatsen beschikbaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS