Veel scammers zijn ook actief op de websites van Apple
Nieuws -> InternetBron: Apple Support/Amstelveenweb
01-03-2018
'Als je niet zeker weet of een e-mail over een App Store, iTunes Store, iBooks Store of Apple Muziek inkoop legitiem is, kunnen deze tips helpen' - meldt Apple Support in een bericht. Scammers proberen je vaak te verleiden tot het delen van persoonlijke of financiële informatie door je berichten of links te sturen naar websites die er misschien uitzien alsof ze van Apple afkomstig zijn, maar hun eigenlijke doel is om je accountgegevens te stelen. Sommige phishing-mails zullen u vragen om op een link te klikken om uw accountgegevens bij te werken. Anderen kunnen eruitzien als een ontvangstbewijs voor een aankoop in de App Store, iTunes Store, iBooks Store of voor Apple Music, waarvan je zeker weet dat je die niet hebt gemaakt.
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)
Apple computers bleken in het verleden minder bedreigd door cybercriminelen dan Windows-pc' s, maar tegenwoordig ze zijn ook ontdekt door aanvallers
Voer nooit uw accountinformatie in op websites die gelinkt zijn aan deze berichten en download of open nooit bijlagen die erin zijn opgenomen. Als je een e-mail ontvangt over de aankoop van een App Store of iTunes Store en je weet niet zeker of het echt is, kun je een paar dingen zoeken om te bevestigen dat het bericht afkomstig is van Apple.
In de echte aankoopbonnen - van aankopen in de App Store, iTunes Store, iBooks Store of Apple Music – wordt altijd uw huidige factuuradres vermeld, wat oplichters waarschijnlijk niet zullen hebben. U kunt ook uw App Store, iTunes Store, iBooks Store of aankoopgeschiedenis van Apple Muziek bekijken.
E-mails over uw App Store, iTunes Store, iBooks Store of Apple Muziek aankopen zullen u nooit vragen deze informatie via e-mail te verstrekken:
- Burgerservicenummer
-Naam meisjesnaam moeder
-Volledig creditcard nummer
-Creditcard Card Verification Code (CCV)
Lees meer informatie over phishing en andere zwendelpraktijken.