Bijgewerkt: 15 juni 2024

Verbrugge en Folgering exposeren in Wester-Amstel

Nieuws -> Cultuur

Bron: Loes Verbrugge
19-05-2008

Twee kunstenaars presenteren zich op de buitenplaats Wester-Amstel. Als overeenkomst hebben de beide kunstenaars de sprankelende kleuren in hun kunstwerken.

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Loes Verbrugge - Liggende en staande koe (120x120 cm)


LOES VERBRUGGE heeft als haar belangrijke inspiratiebron de zichtbare natuur. De aard van de werken is herkenbaar figuratief met de klassieke thema’s als bloemen en koeien. Karakteristiek voor haar werk is de gelaagdheid van de verf, transparant tot dekkend en deels met een paletmes opgebracht. Een colorist pur sang met een vlotte penseelstreek

MIEKE FOLGERING maakt glasobjecten in fusing-techniek. De kleur wordt meegesmolten met het glas. Er worden ook kopergaas of andere metaalvormen in verwerkt . De objecten hebben vaak een symbolische waarde: wat resulteert in opdrachten voor grafmonumenten en gedenktekens. Het materiaal glas leent zich daar bij uitstek voor omdat het in gesmolten toestand het mysterie van de transparantie behoudt. De objecten zijn meestal niet groter dan 30-40 cm, maar kunnen monumentaal uitgevoerd worden. De opdrachten krijgt zij dan ook vaak via al uitgevoerde schaalmodellen

Folgering Amstelveen
(M. Folgering - 2008)

Mieke Folgering - GlasobjectLoes Verbrugge en Mieke Folgering

5 juni t/m 22 juni 2008

De opening zal worden verricht door Dr. M. J. Alink (raadslid/oud wethouder cultuur) op zaterdagmiddag 7 juni 2008 om 15.00 uur.

Muzikale omlijst door Het Haags Jazz Trio.

Openingstijden zijn van donderdag t/m zondag 12.00 uur - 16.30 uur

Adres: Wester-Amstel, Amsteldijk-Noord 55, 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.