Bijgewerkt: 29 juni 2022

Vereniging Amstelland Kunstenaars naar Orion

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad / Karina Tan
10-07-2013

De van origine Amstelveense kunstenaarsbelangenvereniging Vereniging Amstelland Kunst VAK (voorheen AvK) zal rond de atelierroute in Amstelveen begin oktober 2013 weer een locatie hebben.

kunstenaars Amstelveen
(Bron Karina Tan - 2013)

Beeldhouwer Karina Tan (San Sia), sinds 1 maart 2013 voorzitter van Vereniging Amstelland Kunst (met bloemen) in Galerie Culture Street in Rotterdam op 31 maart 2013 met een paar leden van de vereniging


In oktober krijgt de VAK onderdak aan Orion 19 in Middenhoven, waar voorheen een filiaal van de bibliotheek was gevestigd, om mee te kunnen doen aan de atelierroute.  VAK-voorzitter mevrouw Karina Tan is enthousiast: 'We hebben enige tijd terug contact gezocht met de gemeente met de vraag, of we tijdelijk van leegstaande ruimtes gebruik zouden kunnen maken. Veel van onze leden werken hard als kunstenaar, maar kunnen niet beschikken over  èèn van de gemeentelijke atelierruimtes.

We zijn heel blij, dat er snel zo’n mooie ruimte is gevonden en we voor hen zo toch deelname aan de jaarlijkse atelierroute mogelijk kunnen maken. Ook gezien de vakantieperiode is het zaak, dat wij op tijd zoveel mogelijk leden enthousiast kunnen maken over terugkeer naar de “homebase”. We hopen regelmatig ad hoc van leegstaand vastgoed van de gemeente gebruik te kunnen maken. Dat is voor ons goed, maar ook voor het culturele klimaat in Amstelveen.'

kunstenaars Amstelveen
(Bron Karina Tan - 2013)

Het nieuwe logo van de Vereniging Amstelland Kunst


De belangvereniging leidt de laatste tijd een sluimerend bestaan. Nadat in Amstelveen geen geschikte ruimte meer te vinden was, richtte de VAK zich op Amsterdam. Daar heeft de vereniging anderhalf jaar lang een bloeiende expositieruimte gerund in een monumentaal leegstaand schoolgebouw in het centrum.

Ook daar viel enige maanden geleden het doek na verkoop van het pand. Wethouder Herbert Raat stond aan de basis van het hernieuwde contact met de VAK en de gevonden locatie aan Orion.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.