Bijgewerkt: 25 juli 2024

Vereniging Wolfgerus van Aemstel bezoekt Vinkeveen

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Mark Homan
07-09-2012

Op 22 september 2012 gaat de Historische Vereniging De Proosdijlanden in Vinkeveen bezoeken. Deze historische vereniging behartigt de historie in Vinkeveen, Mijdrecht en Wilnis. Onlangs heeft de vereniging het boek ‘Vinkeveen , van Demmerik tot Waverveen’ gepubliceerd. Ruim 350 pagina’s historisch materiaal over het veendorp Vinkeveen. Deze excursie staat vanzelfsprekend ook in het karakter van het veen.

Met eigen vervoer vertrekt u naar Vinkeveen. U vindt het Gemeenschapscentrum De Boei in de Kerkstraat van Vinkeveen. Er is daar voldoende parkeerruimte. Na ontvangst (11.00 uur) in het gemeenschapscentrum De Boei houdt de voorzitter een korte verhandeling over de historie van Vinkeveen.

Daarna vertrekken we te voet naar het Veenmuseum voor rondleiding en het verhaal over de vervening en het winnen van het veen. Vervolgens schepen we ons in voor een boottocht van ca. anderhalf uur over de Vinkeveense plassen, de lunch (broodjes) wordt aan boord gereserveerd.

Na aankomst in het dorp Vinkeveen gaan we naar de Rooms-Katholieke kerk in Vinkeveen. Deze kerk zal u verrassen als u daar nog nooit bent geweest. Wist u bijvoorbeeld, dat onder de kerk water onder de gewelven stroomt? Kortom een interessante excursie waar u nog lang over zult praten. De excursie eindigt om ongeveer vier uur in de Boei.

Maximaal dertig deelnemers kunnen aan de excursie deelnemen, dus meldt u alstublieft vroeg aan door middel van een storting van € 25 per persoon op onze bankrekening. Ook niet-leden van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel kunnen aan de excursie deelnemen in de Kerkstraat, de bijdrage bedraagt dan 30 euro per persoon.

Aanmelding kan alleen door overmaking van het bedrag op rek.nr. 351844678 t.n.v.de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel o.v.v. excursie Vinkeveen + uw telefoonnummer. Aanmelden vóór 15 september 2012. Mocht u na aanmelding toch opeens verhinderd zijn, dan kunt u bellen met Lenny van Erp 020 4961556 of 0623812870Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.