Bijgewerkt: 4 december 2021

Verkiezingsavond CDA in Uilenstede Cafe

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
19-05-2009

Ter gelegenheid van de Europese Verkiezingen op 4 juni 2009 organiseert het CDA op maandag 25 mei een verkiezingsavond in het Uilenstede Café. Spreekster is Rena Netjes, Arabist en Midden-Oostenspecialist en kandidaat voor het Europarlement.

Rena is Arabiste en heeft onder andere in Tel Aviv, Cairo, Amman en Beiroet  gestudeerd. Zij doceert zowel Standaard Arabisch als Egyptisch, Jordaans, Libanees, Modern en Oud Hebreeuws. Met haar studenten vertaalt zij iedere dag nieuws en achtergronden uit de diverse Arabische en Israëlische Media. Ze geeft ook de cursus Arabisch en Arabische Wereld aan redacteuren van het NOS-journaal.

Netjes Amstelveen
(Rena Netjes - 2009)

drs. Rena Netjes


Met haar achtergrond belooft het een interessante avond te worden. Ze zal uitgebreid ingaan op de rol van Europa in het Midden-Oostenconflict, en de toetreding van Turkije tot de EU. Rena staat bekend als een voorstander van een gemeenschappelijk Europees buitenlands beleid, en doorbreekt graag de stereotypen over het Midden-Oosten. Rena “Ik sta voor het bevorderen van democratisering van de Arabische- en moslimwereld. Waar mogelijk moeten we ‘schone handen’ steunen, een derde partij die steun heeft of kan krijgen vanuit elke laag van de samenleving.”

De avond begint om 20.00 en de toegang is gratis.

Café Uilenstede

Uilenstede 392

1183 DD Amstelveen

020-6459595Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.