Bijgewerkt: 5 december 2022

Verkiezingsprogramma 'Natuurlijk! GroenLinks' voor 2014

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
21-11-2013

Een kindvriendelijke, groene, gezonde leefomgeving, duurzaamheid en innovatie centraal in de lokale economie, een zorg- en welzijnsbeleid dat draait om mensen en niet om cijfers, en een nieuwe bestuursstijl die zich kenmerkt door betrokkenheid en het ruimte geven aan initiatieven vanuit bewoners zelf. Dat zijn de absolute topprioriteiten van GroenLinks de komende raadsperiode.

De politieke agenda van GroenLinks-Amstelveen wordt gevormd door 9 kernpunten, elk voorzien van veel vernieuwende, creatieve en realistische voorstellen. Van het stevig aanpakken van de oplopende werkloosheid en onderwijs, dat talenten uitdaagt en inspireert tot schone lucht, ruimte voor de fiets, een toegankelijke woningmarkt en gezonde voeding.

Lijsttrekker Axel Boomgaars: “Met dit verkiezingsprogramma laten we zien, dat GroenLinks een antwoord heeft op de problemen van vandaag én die van morgen. Door de crisis zijn veel mensen hun baan en zekerheden kwijt. Behoud van werk en scheppen van nieuwe banen krijgt daarom topprioriteit.

Juist nu moeten we daarom innoveren en investeren in een groene economie. Geen symboolpolitiek, maar laten zien dat duurzaamheid loont. Door voorloper te zijn in innovatieve, duurzame bedrijvigheid scheppen we groene groei en nieuwe werkgelegenheid.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

In restaurant Abina, een traditionele locatie voor de partij spreekt Axel Boomgaars de aanwezige journalisten toe op 20 november 2013 en vertelt over het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Vlnr.: André Gerritsen van het Amstelveens Nieuwsblad, Ilika Polderman kandidaat raadslid, fractievoorzitter Boomgaars en Sander Mager raadslid annex wethouder kandidaat


Natuurlijk staat GroenLinks ook pal voor het groene karakter van Amstelveen: “We zetten ons maximaal in voor een mooie, groene stad, waar geen plek is voor de gifspuit, of dierenleed, maar wel voor gezond en lekker eten, voor onbezorgd buiten spelen en sporten, voor bescherming van plant en dier en voor genieten van de natuur.”

Op sociaal gebied wil GroenLinks volgens Boomgaars geen ‘zoek het zelf maar uit’-samenleving. “Het Rijk bezuinigt fors op de zorg, en wil meer ‘eigen verantwoordelijkheid’. Mensen kunnen best veel zelf. Maar mensen met wie het niet goed gaat, laten we niet vallen. Heb je een beperking, dan krijg je de ondersteuning die jij nodig hebt om aan de samenleving te kunnen meedoen. Lukt het je niet om zelf een baan te vinden, dan ondersteunen we je daarbij. GroenLinks wil, dat mensen zelf grip op hun eigen leven houden.”

In het verkiezingsprogramma ‘Natuurlijk! GroenLinks’ laat de partij ook zien, dat ze naast haar eigen concrete ideeën voor Amstelveen, ook een ander soort overheid willen. Geen overheid die altijd maar weet wat goed is voor burgers. Wel een overheid die ruimte schept voor mensen, die burgerinitiatieven niet overneemt, of in de weg zit, maar dient en ondersteunt.

“Amstelveners kunnen en bedenken steeds meer zelf, van energieopwekking tot speelplaatsen maken. Wij willen de bondgenoot zijn van al die Amstelveners die zelf een groener en beter Amstelveen maken”, aldus Axel Boomgaars, lijsttrekker van GroenLinks-Amstelveen

Het volledige programma is te downloaden (pdf 23 pagina’s 703 kB) op de site van GroenLinks-Amstelveen. www.amstelveen.groenlinks.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.