Bijgewerkt: 1 december 2022

Verlevendiging Stadshart niet ten koste van marktplaatsen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
16-10-2012

Bij de behandeling van de resultaten op de visie Stadshart Amstelveen 2025 heeft de Partij van de Arbeid fractie in de Commissie RWN bij monde van Guido Dennenbroek zich verheugd getoond, dat de verlevendiging van het Stadshart Amstelveen nu gestalte begint te krijgen.

markt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De weekmarkt op het Stadsplein van Amstelveen


Er is echter een punt in de uitgebrachte visie die de fractie niet kan onderschrijven. De voorgestelde invulling van het plein met diverse objecten zou ten koste gaan van twintig marktplaatsen. De Partij van de Arbeid staat op het standpunt, dat er op deze schaal geen marktplaatsen mogen verdwijnen om de plannen voorvloeiend uit de visie te verwezenlijken.

De weekmarkt op vrijdag markt loopt goed en door 20 standplaatsen op te offeren verdwijnt een substantieel deel van de markt, zegt Guido Dennenbroek, hij heeft het college dan ook in de commissie verzocht een oplossing te zoeken, waarbij er minder plaatsen verdwijnen. In de komende gemeenteraadsvergadering zal de PvdA een amendement indienen om meer standplaatsen te behouden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.