Bijgewerkt: 25 juni 2024

Virtuele stad opent meer dan 250 winkels op internet

Nieuws -> Internet

Bron: Stad.nl
05-03-2012

Het is zover! Op woensdag 7 maart 2012 opent de nieuwe Nederlandse stad, www.stad.nl , haar poorten op het internet. Stad.nl is een virtuele stad. Je kunt er heerlijk door de vele straten struinen zoals de Modegracht, de Babystraat en de Fairtradelaan.

Zo ontdek je de allerleukste winkels die Nederland rijk is en die service en aandacht hoog in het vaandel hebben staan. Ook kan je meebouwen aan de stad door je eigen favoriete winkelstraat te bouwen en deze te delen met anderen.

Sinds haar lancering voor (web)winkels en bedrijven, tijdens de Webwinkelvakdagen eind januari 2012 hebben meer dan 250 winkels en bedrijven al een winkelpand gevestigd in de stad. Naast de vele mode-, interieur- en kinderwinkels vind je in stad.nl ook een goudsmid en een trouwvrouw. Ook kun je in de stad terecht voor een "eetbare wand", een scootmobiel, gerookte knoflook, oma's appeltaart of een workshop chakraolie.

Intro Stad.nl

Samen sterk

De bedenkers van stad.nl, Mabel Mangnus en Helene van der Meijs, willen met hun idee vooral kleinere, unieke ondernemingen een podium bieden. "Er zijn duizenden leuke (web)winkels en bedrijven maar wie kent ze? Ze zwerven ergens op het internet of in kleine (stedelijke) zijstraatjes in de hoop dat iemand ze toevallig ontdekt.

Voor internet geldt dat je gevonden wordt als iemand het juiste zoekwoord intikt in de enige 'winkelstraat' op het internet: Google", aldus Mabel. "Helaas is deze winkelstraat overbevolkt en duur. Dit is niet alleen op het internet een probleem.

Ook in de "echte" wereld hebben kleine winkels en bedrijven het moeilijk en willen graag meer bezoekers naar hun winkel trekken. Binnen de stad worden onder het credo 'samen sterk' unieke winkels en bedrijven gebundeld. Een platform waar ze wel goed zichtbaar zijn en hun 'true colours' en passie kunnen laten zien."

Betrokkenheid en Diepgang

Stad.nl is gebaseerd op de "slow" beweging, waarbij alles met meer aandacht, diepgang en betrokkenheid wordt beleefd. Producten en diensten worden altijd getoond in de context, het winkelpand van de ondernemer, welke geplaatst is in één van de thema straten van de stad. "Voor de ondernemer is er alle ruimte om zichzelf te presenteren en zijn verhaal en passie met de bezoeker te delen", vertelt Helene.

Brug tussen online en fysiek

Stad.nl staat open voor alle ondernemers in Nederland die zich thuis voelen binnen het concept van stad.nl. "We willen er zowel zijn voor webwinkels als voor fysieke winkels die deel willen nemen aan de internet economie", aldus Helene. Op deze manier wil Stad.nl een brug maken tussen de fysieke en internet wereld. Door de op beleving gerichte opzet van stad.nl worden webwinkels en bedrijven 'fysieker' en fysieke winkels en bedrijven meer 'online'.

Door een winkelpand te vestigen in stad.nl ondersteunen ondernemers tevens het duurzame karakter van de stad. 10% van alle omzet wordt door stad.nl namelijk ter beschikking gesteld aan goede doelen.

Een mooie bestemming

Stad.nl is geen doorlinksite maar een 'bestemming' en toont geen droge lijsten van producten. De stad is heel visueel van opzet, waardoor het er gezellig toeven is. Bezoekers krijgen een compleet beeld van een winkel en het verhaal achter een product.

Zij kunnen contact opnemen met de winkeliers, panden en producten delen op Twitter en Facebook, hun eigen verlanglijstje maken en hun eigen favoriete winkelstraat bouwen. Ook hoeven zij eens een keer niet van te voren te bedenken waar ze naar op zoek zijn, en dus op een zoekwoord gaan zoeken, maar kunnen zij zich laten verrassen door het gevarieerde aanbod van de winkelpanden. Kijk ook op de intropagina van Stad.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.