Bijgewerkt: 31 maart 2023

Vischjager geeft vertederingsconcert in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gemeente Amstelveen
29-08-2008

Op zondag 7 september 2008 geeft Julius Vischjager van 11.30 tot 12.30 uur in het kader van het Jaar van de Glimlach een vertederingsconcert in de Muziek- en Dansschool Amstelveen (Stadsplein 99). Hij zal muziek spelen uit het werk van onder meer Schumann, Bach en Mozart. Vischjager geeft het concert op uitnodiging van het gemeentebestuur.

Vischjager is een vaardig pianist en heeft onder andere Chopin, Scarlatti, Schumann, Mozart, Bach en Beethoven op zijn repertoire. Hij is de ‘uitvinder’ van het zogenaamde vertederingsconcert, een door hem gegeven concert dat hij op uitnodiging geeft.

Julius Vischjager , Amsterdam – 28.01.1937, is journalist, hoofdredacteur, fotograaf, uitgever en de enige medewerker van The Daily Invisible. Voor zover bekend is The Daily Invisible de enige handgeschreven krant ter wereld. Hoewel de naam van de krant anders doet vermoeden, komt de krant wekelijks uit.

Vischjager heeft met zijn krant al bijna dertig jaar lang het unieke voorrecht om tijdens de wekelijkse persconferentie van de minister-president de laatste vraag te stellen. Julius Vischjager is elke vrijdagochtend te beluisteren op radio Amsterdam Salto 1 in zijn radioprogramma "Hoe bedoel U?", de orale variant van zijn krant.

Het vertederingsconcert is gratis toegankelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.