Bijgewerkt: 28 november 2021

Visie Burgerbelangen Amstelveen op de A9-gebiedsontwikkeling

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
02-09-2009

Als het aan BBA (Burgerbelangen Amstelveen) ligt, wordt het A9-gebied na ondertunneling Het Groene Loopveld. Het Groene Loopveld staat voor een combinatie van hoogwaardig bouwen met veel waterpartijen en groen.

BBA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Ruud Oord, raadslid voor BBA verwelkomt de aanwezigen


Dit blijkt uit een eigen plan, dat BBA bekend heeft gemaakt op woensdag 2 september 2009 tijdens een bijeenkomst in het Museum Jan van der Togt. Dit plan heeft BBA ontwikkeld na intensief overleg met landschapspecialisten en financieel deskundigen als alternatief voor de plannen die Burgemeester en Wethouders hebben gepresenteerd.

BBA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Vlnr.: De wethouders; Joss Tabak (VVD) Remco Pols (PvdA), Jan-Willem Groot (CDA) en fractievoorzitter Linda Roos op de eerste rij


BBA wil met haar plannen voorkomen, dat grote gebieden (tot 47 hectare oftewel 65 voetbalvelden) die nu nog veelal 'groen' zijn, worden bebouwd, om de ondertunneling van de A9 te financieren. Ook herontwikkeling van omliggende gebieden wordt hiermee voorkomen.

BBA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Linda Roos, de fractievoorzitter van BBA: 'Wij hebben hier een uniek, maar uitvoerbare project neergezet'


De oplossing van BBA bestaat uit het combineren van hoogwaardig bouwen met een zo hoog mogelijke opbrengst. Groen gebonden wonen is daarbij de kern van het project, zonder kantoren. De woningen bestaan daarbij uit laag- en hoogbouw, met respect voor bestaande bebouwing. BBA wil dat het gebied gekenmerkt zal worden door bereikbaarheid, privacy, veiligheid en natuurbeleving.

BBA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De genodigden kijken naar de presentatie


Naar het idee van BBA sluiten de plannen aan bij karakteristieke delen van Amstelveen als het Oude Dorp. Met de door BBA gepresenteerde plannen hoeft buiten het A9-gebied slechts beperkt te worden herontwikkeld.

BBA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Remco Pols, wethouder ruimte, bouwen en wonen zei onder andere: 'Ik vind het bijzonder goed, dat BBA haar eigen plan heeft hier neergelegd'


BBA heeft haar plan gevisualiseerd in beelden. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, heeft het een speciale website geopend. Via de website is daarbij een filmpje te zien, dat een ruimtelijk beeld geeft over hoe het gebied er uit kan komen te zien. BBA zal in de raad voorstellen haar plannen toe te voegen als 'Visie Het Groene Loopveld', opdat burgers daarover hun mening kunnen geven. Kijk op de speciaal opgezette website van BBA: Het Groene LoopveldAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS